Hyppää sisältöön

Todella harvinainen suoritus! Sara Kuivistolta jälleen sensaatiomainen Suomen ennätys – Ylen asiantuntija liikuttui historiallisesta tuloksesta

Kuivisto juoksi välierässä ajan 1.59,41 ja teki uudelleen naisten 800 metrin Suomen ennätyksen. Kuiviston välierän erinomainen juoksu ei kuitenkaan riittänyt olympiafinaaliin saakka.

Sara Kuivisto alitti kahden minuutin haamurajan! Asiantuntija herkistyi: "Nautitaan upeasta suorituksesta"
Joska Saarinen,
Samu Saatsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Sara Kuivisto juoksi naisten 800 metrin välierissä uuden Suomen ennätyksen aikaan 1.59,41.

Kuivisto onnistui todella harvinaisessa tempussa, sillä hän teki kaksi Suomen ennätystä samoissa olympialaisissa. Ensimmäinen SE tuli 800 metrin alkuerissä.

– Kerta kaikkiaan upea, upea juoksu Kuivistolta. Tuosta ei nyt ruveta jossittelemaan, nyt nautitaan, nyt nautitaan. Valtavan upea Suomen ennätys olympiavälierässä. Tarkoitin jossittelulla, että finaalipaikka saattoi mennä 1.59,38 kohdalla, koska tässä erässä juostiin niin kovaa. Sitä ei nyt surra, me nautitaan kerta kaikkiaan upeasta suomalaissuorituksesta, Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja kommentoi ilmiselvän liikuttuneena Tokion selostamosta.

Aiempi Kuiviston tekemä ennätys oli ajaltaan 2.00,15. Hän rikkoi 30 vuotta vanhan Tuuli Merikosken SE:n 2.00,59 olympialaisten alkuerissä.

Tuon juoksun juostuaan Kuivisto ei ollut tietoinen Suomen ennätyksestään, vaan kuuli siitä vasta Yle Urheilun haastattelussa. Nyt SE-nainen tiesi alittaneensa aiemmin asettamansa ajan uudelleen.

– Nyt tosiaan tajusin tehneeni sen, ai vitsi. Tavoitteeni tälle kaudelle oli juosta 800 metriä alle kahteen minuuttiin ja nyt se meni. Tämä oli todella hyvä juoksu, Kuivisto kertoi hymyillen haastattelussa kisan jälkeen.

Suomalaisittain harmittavasti Kuiviston juoksu ei riittänyt olympiafinaaliin saakka. Kuivisto jäi naisten 800 metrin toisen välierän kuudenneksi. Kuivisto kävi toisen kierroksen lopussa kovan kirikamppailun, jääden kovassa kilvassa niukasti Sveitsin Lore Hoffmannin ja Ranskan Renelle Lamoten taakse. Ranskalaisen aika oli vain niukasti Kuivistoa parempi, hänen juostessa ajan 1.59,40.

Kuivisto itse ei pannut päätään lopputuloksesta pensaaseen.

– Vaikka en mennyt jatkoon, niin en minä voi olla pettynyt. Juoksin niin hyvin kun vaan pystyin ja annoin kaikkeni, hän totesi jämäkästi.

– Oloni on ollut koko päivän levollinen. Uskon, ettei tämä juoksu voi mennä huonosti. Totesin verrytellessäni itsekseen, että jos näillä jaloilla juoksen huonosti, niin silloin on päässä se vika. Minulla oli vielä 600 metrin kohdalla hyvin voimia. Loppu oli niin pienestä kiinni, olimme kaikki aivan rinta rinnan siinä.

Kuivisto kiittelee erinomaisesta vireestään vuolaasti valmentajaansa Ari Suhosta.

– Hän miettii kaiken mitä teen minuutilleen ja se on minulle todella rentouttavaa. Teen mitä hän sanoo, enkä pohdi siksi liikaa sitä, onko jokin asia minulle oikein tai väärin. Luotan Ariin sataprosenttisesti ja mielestäni se näkyy radallakin, juoksija totesi.

Kuiviston välierän voitti Yhdysvaltojen Athing Mu, joka juoksi 800 metriä aikaan 1.58,07.

Lue myös:

Sara Kuivisto juoksi jälleen Suomen ennätyksen, Belinda Bencicistä tenniksen olympiavoittaja – tästä löydät Tokion lauantain kaikki käänteet

"Ai se oli Suomen ennätys?" – Sara Kuivisto häkeltyi täysin huimasta tempustaan olympialaisissa ja Raitanen meni finaaliin, katso tästä kohokohdat

Kristian Pulli ei edes tajunnut päässeensä pituushypyn olympiafinaaliin – yksi sentti ratkaisi: "Onhan tämä huikea juttu"

Annimari Korte ja Reetta Hurske jäivät alkueriin – kumpikin kaukana parhaasta vireestään: "Kyllä se syö naista"

Suosittelemme sinulle