Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Evartti rymisteli oriiden kärkeen Kuninkuusraveissa

Keski-Suomen ja Pihtiputaan ylpeys Evartti voitti tasaisessa oriiden mittelössä kauden komeetan H.V. Tuurin.

Evartti voittaa oriiden avausmatkalla Seinäjoen Kuninkuusraveissa.
Santtu Raitalan ohjastama Evartti uusi ravinkuninkuuden sunnuntaina Seinäjoella. Kuvassa Evartti kirii voittoon 2 100 metrin matkalla. Kuva: Juho Hämäläinen / Hippos
Petri Vironen
Avaa Yle-sovelluksessa

Antti Ojanperän valmentama Evartti oli maineensa veroinen Seinäjoen Kuninkuusravien avausmatkalla. Evartti löi tiukassa loppukirissa H.V. Tuurin hevosenmitalla.

Edellisvuoden kuninkuutta puolustava Evartti on palannut suomenhevosten terävimmälle huipulle helmikuisen leikkauksen jälkeen. Vaativan leikkauksen pelättiin jo koituvan oriin kohtaloksi, mutta toisin kävi.

Santtu Raitala tarjosi 2100 metrin matkalla Evartille lähes täydellisen juoksun. H.V.Tuuri ampui lähdöstä kärkeen ja Evartti sai paikan sen takana. Loppusuoran alussa Evartti pääsi vapaalle radalle ja rymisteli maaliviivalle ensimmäisenä.

– Tuntuu ihan uskomattoman hyvältä näiden kaikkien vaikeiden vaiheiden jälkeen, mitä hevosella ja sen taustajoukoilla on ollut, ohjastaja Santtu Raitalasanoi voittajahaastattelussa.

Evartin valmentaja Antti Ojanperä on toipumassa alkukesän onnettomuuden jälkeisistä leikkauksista ja Raitala on käynyt auttamassa tallin hevosten valmennuksessa.

– Koko ajan on pelattu yhteen maaliin eli tähdätty tänne Seinäjoelle,. Huomiselta odotan rehtiä kilpailua ja lopussa katsotaan, että kuka oli paras. Evartti osoitti vuosi sitten, että se voi pärjätä tässä kllpailumuodossa, Raitala tuumi.

Ravikuninkaan titteli ratkeaa kolmen matkan yhteisajan perusteella. Sunnuntaina ajetaan maili ja 3 100 metriä.

Avausmatkan tulokset.

Puolet kuninkuusravien tähdistä tulee Etelä-Savosta ja Keski-Suomesta – odotukset ovat harvinaisen korkealla

Suosittelemme