Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Huuhkaja-vahti Hradecky kantaa Leverkusenin kapteenin nauhaa ensi kaudella

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky on valmis uuteen haasteeseen seurajoukkueessaan.

Lukas Hradecky toivotti paitansa välityksellä pikaista paranemista Christian Eriksenille.
Lukas Hradecky on ollut Suomen maajoukkueen tukipilareita viime vuosien ajan. Hän on pelannut vakuuttavasti myös seurajoukkueessaan Bayer Leverkusenissa. Kuva: Evgenia Novozhenina / Getty Images
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Lukas Hradecky, 31, on Suomen jalkapallomaajoukkueen tuki ja turva, mutta hän nauttii arvostusta myös seurajoukkuessaan Bayer Leverkusenissa. Hradecky on valittu joukkueensa kapteeniksi kaudeksi 2021–22.

Kapteenivalinnan teki joukkueen sveitsiläisvalmentaja Gerardo Seoane. Leverkusenin kapteeni viime kaudella oli chileläinen Charles Aranguiz, joka kertoi haluavansa luopua kapteenin nauhasta. Varakapteeneiksi valittiin Julian Baumgartlinger ja Jonathan Tah.

Vuoden urheilija 2020 -tittelin viime tammikuussa saanut Hradecky on edustanut Leverkusenia toukokuusta 2018 lähtien ja pelannut 127 ottelua seuran paidassa. Joukkue sijoittui viime kaudella Bundesliigassa kuudenneksi. Ennen Leverkusenia Hradecky pelasi Eintracht Frankfurtissa kolmen kauden ajan sekä Tanskassa Bröndbyssä ja Esbjergissä.

– Lukas ei ole ainoastaan uskomaton maalivahti, hän on myös todellinen ammattilainen ja tunnontarkka harjoittelija. Tämän lisäksi hän on erittäin positiivinen ja karismaattinen. Hänen kanssaan on helppo kommunikoida ja hän haluaa kantaa vastuuta, Seoane kehui suomalaisvahtia seuran nettisivuilla.

Kesän EM-kisoissa Suomen maalilla loistanut Hradecky vakuutti olevansa valmis haasteeseen. Hän muistutti, että joukkueella on tulevalle kaudelle kovat tavoitteet, mutta pelaajat ovat valmiita siihen.

– Tästä joukkueesta on tullut minulle erittäin rakas viime vuosina ja tunnen sen omakseni, Hradecky sanoi.

Lue myös:

Lukas Hradecky päätyi Suomeen sattuman oikusta – pahamaineisena pidetty turkulaislähiö tarjosi kasvualustan maailman huipulle

Lukas Hradecky sai ansaitusti kansainvälistä huomiota huippuotteistaan – maalivahtivalmentajan mukaan Suomen tähtivahti ei päässyt silti loistamaan samalla tavalla kuin Saksassa

Lukas Hradeckyltä hieno viesti koko Huuhkajien joukkueelle pettymyksen hetkellä – "Voin melkein huutaa tähän mikrofoniin"

Lukas Hradeckyn esimerkki teki lähtemättömän vaikutuksen arvostettuun venäläiseen historioitsijaan – “Meillä on suomalaisilta paljon opittavaa”

Vuoden urheilijaksi valittu Lukas Hradecky piti omannäköisen kiitospuheen: "And twelve points goes to Turku!"

Suosittelemme