Hyppää sisältöön

Kirittäret ei antanut Manse PP:lle mahdollisuutta kärkikamppailussa

Jyväskylän Kirittäret jatkaa naisten Superpesiksen kärjessä.

Emma Körkkö lyö palloa.
Emma Körkkö kuului Kirittärien parhaimmistoon Manse PP -pelissä. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten Superpesistä johtava Kirittäret ei antanut sarjataulukossa neljäntenä olevalle Manse PP:lle mahdollisuuksia, kun se haki pisteet Tampereelta lukemin 2–0 (6–1, 6–1).

Manse PP oli aseeton, kun Kirittäret rakensi tilanteita laajalla rintamalla ja oli vakuuttava sekä sisä- että ulkopelissä. Jyväskyläläisten riveistä löytyi peliin useampiakin ratkaisijoita.

Muun muassa joukkueen ykköspalkittu Emma Körkkö sekä Siri Eskola löivät kaksi juoksua, kakkospalkittu Ella Mäkelä sekä Laura Toikkanen löivät kaksi ja toivat yhden, Susanne Kohonen taasen toi neljä juoksua.

Mansella oli mahdollisuus juoksuihin useammallakin ajolähdöllä, mutta se joutui tyytymään vain kahteen juoksuun.

Kirittäret on voittanut kaikki 17 otteluaan ja sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin toisena olevalla ja jyväskyläläisiä neljä pistettä perässä olevalla Porin Pesäkarhuilla.

Pelinjohtajan vaihto ei avannut SiiPen peliä

Joensuun Maila kiusasi ensimmäisen jakson ajan Hyvinkään Tahkoa vieraissa. Toisen jakson kolmannen aloittavalla Tahko sai kuitenkin pelinsä kulkemaan ja iski peräti viisi juoksua.

Anni Heikkilä löi Senja Kaarikiven ja Laura Hokkasen kotiin ja kruunasi lyöntivuoronsa vielä kunnariin. Ykköspalkittu Titta Siilin löi vielä Lotta Vahvelaisen kotiin ja Sini Mäkelä Iina Valkeejärven.

Loppunumerot olivat Tahkon hyväksi 1–0 (2–2, 7–4). Tahko on sarjataulukossa viidentenä, JoMa yhdeksäntenä.

Sarjataulukon peräpäähän juuttunut ja perjantaina pelinjohtajansa vaihtanut Siilinjärven Pesis tahkosi tiukan ottelun kymmenentenä olevan Mynamäen Vesan kanssa. Kotijoukkue MyVe oli napsun verran vahvempi, sillä loppulukemat olivat 1–0 (2–1, 1–1).

MyVen ykköspalkittu Heidi Kirjala toi kaksi juoksua, joista toinen harhaheiton turvin. SiiPen ykköspalkittu Petra Väistölä löi molemmat joukkueensa juoksuista.

Lue myös:

SiiPe erotti naisten superpesisjoukkueen pelinjohtaja-päävalmentajan

Suosittelemme sinulle