Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Elias Kuosmanen etenee keräilyeriin – suomalaisella on vielä mahdollisuus pronssimitaliin

Pronssiottelu on yhden voiton päässä. Kuosmanen kohtaa keräilyerissä Venäjän olympiakomitean joukkueen Sergei Semenovin.

Elias Kuosmanen.
Elias Kuosmasen olympiaturnaus jatkuu. Kuva: Lehtikuva
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen painija Elias Kuosmanen sai hyviä uutisia. Georgian Jakobi Kajaia voitti 130-kiloisten sarjan välierässä Chilen Yasmani Acosta Fernandezin, mikä tarkoittaa, että Kuosmanen jatkaa keräilyeriin.

Kajaia voitti Fernandezin tiukan taistelun jälkeen viimeisen pisteen turvin, kun pisteet jaettiin tasan 1–1.

Kuosmasella on keräilyerien kautta vielä mahdollisuus edetä 130-kilon sarjassa pronssiotteluun. Pronssiottelu on yhden voiton päässä. Vastustajana huomisessa kamppailussa on venäläinen Sergei Semenov. Keräilyerät ovat ohjelmassa maanantaina kello 5 alkaen.

Kuosmanen hävisi selätyksellä avausottelunsa Georgian Kajaiaa vastaan. Suomalainen myönsi itsekin, ettei hänellä ollut georgialaista vastaan mitään jakoa.

– Tästä nyt pitää sisuuntua ja olla valmiina kivenkovan venäläisen kaatamiseen. Hänen pitää käyttää omaa kestävyyttä ja liukkuvuutta matolla, mutta ei yhdessä yössä ihmeitä tehdä, entinen huippupainija Petra Olli arvioi Yle Urheilun studiossa.

Kuosmanen satutti avausottelussa kyynärpäätään, mutta uskoi pystyvänsä jatkamaan.

– Varmasti jatkan, vaikka lähtisi käsi irti. Ei ole siitä kiinni. Sillä asenteella mennään niin kauan, kun on mahdollisuus, että kisat jatkuvat.

Kuosmanen siirtyi raskaaseen sarjaan vasta keväällä menetettyään 97 kilon sarjan olympiaedustuspaikan Arvi Savolaiselle. Selvästi monia vastustajiaan kevyempi Kuosmanen nappasi raskaan sarjan olympiapaikan toukokuussa.

Lue myös:

Georgialaisjärkäle antoi kylmää kyytiä Elias Kuosmaselle: "Tuommoinen isät vastaan pojat -ottelu"

Kuosmanen sai tylyn käsittelyn painimatolla, Kososen 70-metrinen ei riittänyt moukarikarsinnassa – ota haltuun yön kohokohdat Tokiosta

Suosittelemme