Hyppää sisältöön

Katso, kuinka maailmanmestari teki lassevirenit: kaatui viimeisellä kierroksella, mutta rynnisti 1500 metrillä eränsä voittoon

Hollantilaisjuoksija Sifan Hassan ei hetkahtanut, vaikka kaatui viimeisellä kierroksella 1500 metrin alkuerissä. Hassan kiristi vauhtia ja ohitti koko joukon vakuuttavalla tavalla. Katso video pääkuvaa klikkaamalla!

Hallitseva maailmanmestari kaatui, mutta nousi 1500 metrillä erävoittoon
Hallitseva maailmanmestari kaatui, mutta nousi 1500 metrillä erävoittoon
Jussi Vainikka

Hollannin Sifan Hassan joutui kiristämään toden teolla naisten 1500 metrin alkuerissä. Hallitseva maailmanmestari kompastui edellään kaatuneeseen Kenian Edinah Jebitokiin ja jäi koko joukon hännille viimeisen kierroksen alussa.

Hätä ei ollut tämän näköinen, vaan Hassan nousi ylös ja kiristi askeltaan hurjasti. Hän saavutti kärkiryhmän takakaarteessa ja pinkoi lopulta koko erän voittoon ajalla 4.05,17.

– Olemme aika historiallisten tekojen äärellä. Käsittämättömän kova suoritus. Eikä tehnyt tiukkaakaan, on tämä uskomaton nainen. Täällä kuuman kosteassa kelissä, Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja hehkutti.

Hassan aikoo juosta kisoissa 1500 metrin lisäksi 5000 metriä ja mahdollisesti myös 10 000 metriä.

Kaksi vuotta sitten Dohan MM-kisoissa etiopialaissyntyinen Hassan voitti kultaa 1500 ja 10 000 metrillä. Hän on ensimmäinen kyseisen tuplamestaruuden MM- tai olympiakisoissa saavuttanut juoksija.

Ensimmäisestä alkuerästä pääsi jatkoon Sara Kuivisto, joka juoksi upeasti Suomen ennätyksen 4.04,10.

Korjaus klo 8.43: Hassan voitti Dohassa 1 500 metrin lisäksi 10 000 metriä. Ei 5000 metriä, kuten jutussa aiemmin sanottiin.

Lue myös:

Kolme juoksua, kolme Suomen ennätystä! Sara Kuivisto eteni 1500 metrillä välieriin – "Ei tuntunut missään"

Helanderin kisat vaakalaudalla, Savolainen taipui hallitsevalle olympiavoittajalle – Yle seuraa hetki hetkeltä

Suosittelemme sinulle