Hyppää sisältöön

Seitsemän karannutta hiehoa pelastettiin suohaudasta Kuopiossa

Pelastuslaitos ja tilan väki joutuivat tekemään suolla sunnuntaina kolmen tunnin työn nautojen pelastamisessa. Viimeinenkin karannut nauta löytyi suolta maanantaina.

Suo, jonka yllä leijuu sumua.
Naudat vaelsivat metsässä 15 kilometrin matkan. Kuvituskuva. Kuva: Yle/ Martti Juntunen
Keijo Salokangas,
Laura Ruuskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopiossa pelastettiin sunnuntaina kuusi hiehoa suohaudasta. Nilsiän Ranta-Sänkimäestä karanneet naudat olivat vaeltaneet metsässä 15 kilometrin matkan ja uponneet suohautaan.

Karanneita hiehoja oli alun perin yhdeksän, ja yksi niistä jäi vielä sunnuntaina kateisiin. Viimeinenkin hieho löytyi maanantaina aamulla ja sekin saatiin pelastettua suosta.

Pelastuslaitos auttoi tilan väen kanssa kuusi nautaa ylös suosta kolme tuntia kestäneessä operaatiossa sunnuntaina. Eläimet voivat hyvin, ne olivat karanneet todennäköisesti säikähdettyään jotain metsässä ollutta toista eläintä.

Maanantaina suosta nostettu viimeinen karkuteillä ollut hieho voi myös hyvin. Se löytyi suohon uponneena noin kilometrin päästä toisista.

Eläin löydettiin talonväen koiran avustuksella ja pelastuslaitos hälytettiin avuksi nostamaan nauta suo-ojasta, johon se oli vajonnut selkäänsä myöten.

– Nyt kaikki karkulaiset on onnellisesti saatu takaisin kotinavettaan, Risto Taskinen pelastuslaitokselta sanoo.

Juttua päivitetty 2.8. klo 12.28: Päivitetty tieto, että myös seitsemäs kateissa ollut hieho on saatu pelastettua.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle