Hyppää sisältöön

Kymenlaakson "walk in" -rokotuspäivä oli menestys, rokote annettiin yli 650 rokottamattomalle – viikonlopun tartuntaluvut ovat kuitenkin synkät

Perjantain jälkeen Kymenlaaksossa on varmistettu 57 uutta koronavirustartuntaa. Kymenlaakso on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta Kymsote arvioi jo viime viikolla, että siirtyminen leviämisvaiheeseen voi olla lähellä.

Modernan koronarokotetta pistetään tatuoituun olkavarteen Saksassa.
Koronarokotustapahtuma oli Kymenlaaksossa lauantaina hitti. Kaikki rokotteet saatiin käytettyä. Kuvituskuva. Kuva: All Over Press
Jasmina Kauta
Avaa Yle-sovelluksessa

Kymenlaaksossa on varmistettu perjantain jälkeen yhteensä 57 tartuntaa. Lauantaina tartuntoja kirjattiin 28, sunnuntaina 13 ja maanantaina 16. Sairaalahoidossa on Kymsoten alueella kaksi ihmistä koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi.

Tartuntoja on varmistettu vähintään kymmenen päivässä jo viikon ajan. Kymsoten mukaan koronatapauksia todetaan tällä hetkellä eniten eteläisessä Kymenlaaksossa.

Tartunnat leviävät edelleen erityisesti nuorten kesken, ja viikonlopun aikana positiivisen testituloksen saaneista lähes puolet on vuonna 2000 tai myöhemmin syntyneitä.

Kymsote tiedotti jo viime viikolla, että Kymenlaaksossa koronavirusepidemian siirtyminen leviämisvaiheeseen on mahdollista, ellei maakunnan koronatilanne parane.

Rokotustapahtuma oli hitti

Kymenlaaksossa Kotkassa ja Kouvolassa lauantaina järjestetyn koronarokotustapahtuman suosio ylitti odotukset.

Kotkassa Pasaatin ja Kouvolassa Hansan rokotuspisteillä sai kello yhdeksästä alkaen hakea ensimmäisen rokoteannoksensa ilman ajanvarausta. Molemmilla rokotuspisteillä aukioloajat olisivat olleet kello 15 saakka, mutta rokotteet ehtivät loppua molemmissa pisteissä ennen aukioloajan loppua.

Pasaatissa rokoteannokset loppuivat jo puolenpäivän maissa, Kouvolassa hiukan ennen kello 15. Rokoteannoksia jaettiin yhteensä 664 kappaletta.

Rokotteita annettiin ilman ajanvarausta, koska Kymenlaaksoon toimitettiin enemmän rokoteannoksia kuin tilattiin. Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri kertoo, että samanlaisia walk in -päiviä järjestetään myös jatkossa, jos rokotteita on jäämässä yli.

– Tapahtumasta jäi päällisin puolin erittäin positiivinen fiilis. Täsmäiskulla saimme useamman sadan uutta rokotettua kymenlaaksolaista. Luku on maakuntamme kokoon nähden hyvä ja tapahtuman suosio kertoo, että Kymenlaaksossa into hakeutua rokotuksiin on edelleen korkea, Kristeri kertoo Kymsoten tiedotteessa.

Nyt 68,1 prosenttia kymenlaaksolaisista on saanut koronarokotuksen ensimmäisen annoksen ja toisen annoksen 36,7 prosenttia.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu

Suosittelemme sinulle