Hyppää sisältöön

Strömforsin ruukin kahdeksasta rakennuksesta jätettiin yksi ostotarjous – Loviisan kaupunki ei ole pettynyt: "Tiesimme, ettei niitä tule kasapäin"

Loviisan kaupunki on saanut Strömforsin ruukin alueesta yhden ostotarjoksen. Tarjous käydään läpi lähipäivinä. Ostotarjous etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn, jos sen katsotaan olevan tarpeeksi hyvä.

Loviisan kaupunki kauppasi kahdeksan rakennuksen kokonaisuutta Strömforsin historialliselta ruukkialueelta. Kuva: Kirsi Lönnblad / Yle
Antti-Jussi Korhonen

Loviisan kaupunki on saanut Strömforsin ruukin alueesta yhden ostotarjoksen. Ostotarjousten jättöaika umpeutui maanantaina iltapäivällä.

Kaupungin infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos kertoo, että kaupunki käy tarjouksen lävitse lähipäivinä. Jos tarjous on sopiva se etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn.

– Ainoastaan yhden tarjouksen saamista ei voi sanoa pettymykseksi, koska tiesimme sen, että niitä ei tule kasapäin, sanoo Lindroos.

Loviisan kaupunki kauppasi kahdeksan rakennuksen kokonaisuutta Strömforsin historialliselta ruukkialueelta. Myytäviä neliöitä on yhteensä liki 5 000. Myytävien rakennusten kunto on huono ja niiden korjaustarve suuri. Kaupunki myy rakennukset ostajan remontoitavaksi siinä kunnossa kuin ne ovat tällä hetkellä.

Lisäksi kauppaan kuuluu maa-alueita, joilla rakennukset sijaitsevat. Maata on myytävänä yhteensä reilut 11 000 neliötä.

Osassa rakennuksista toimii yrittäjiä, joiden vuokrasopimukset siirtyvät mahdollisen kaupan myötä uudelle omistajalle.

Uusitalot ostohaluisia

Aiemmin yhdeksi ostajaehdokkaaksi on ilmoittautunut pyhtääläisen Uusitalojen yrittäjäperhe, jonka omistama kiinteistösijoitusyhtiö omistaa ennestään useita rakennuksia ruukin alueella.

Jo maaliskuussa Strömforsin yrityspuisto Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Uusitalo kertoi Loviisan Sanomissa (siirryt toiseen palveluun) yhtiön olevan kiinnostunut myyntiin tulevista kiinteistöistä. Uusitalo kertoi lehdelle, että he ovat alun alkaenkin halunneet mahdollistaa uutta teollista liiketoimintaa sekä matkailuliiketoimintaa alueella, ja luoda siten uusia työpaikkoja.

Uusitalo kommentoi heinäkuussa lyhyesti Ylelle, että aikeensa olisivat yhä samat.

Lue lisää: Yksi Suomen vanhimmista ja parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista myytävänä, 8 rakennusta kaupan – ostotarjoukset jätettävä elokuun alussa

Suosittelemme sinulle