Hyppää sisältöön

Wilma Murto taivutti upeasti seipään finaaliin – lajin supertähdellä karmaiseva kohtalo, yritti hypätä loukkaantuneena ja purskahti kyyneliin

Wilma Murto haki Riossa tuntumaa 18-vuotiaana ja eteni nyt, viisi vuotta myöhemmin, ensimmäisenä suomalaisnaisena seiväshypyn olympiafinaaliin.

Wilma Murto hyppäsi tuloksella 455 naisten seiväsfinaaliin – katso kaikki suomalaisen suoritukset
Wilma Murto hyppäsi tuloksella 455 naisten seiväsfinaaliin – katso kaikki suomalaisen suoritukset
Juuso Koskinen

Seiväshyppääjä Wilma Murto teki suomalaista olympiahistoriaa selvittimällä tiensä naisten seipään olympiafinaaliin. Kaikki 15 naista, jotka ylittivät korkeudesta 455, etenivät loppukilpailuun.

– Itkuhan siinä ensin tuli. Aikamoinen taistelu oli tuo karsinta, en ole kilpailullisesti ollut vaikeammassa paikassa koskaan, Murto analysoi karsinnan jälkeen Yle Urheilulle.

23-vuotias Murto ylitti korkeuden 455 toisella yrityksellä. Hänen hyppynsä nousi hyvin, mutta Murron reisi hipaisi rimaa alastulossa. Rima tärisi, mutta ei pudonnut.

– Oli tosi vaivatonta, vaikka olosuhteet olivat vaikeat. Kroppa on niin hyvässä kunnossa, että sen kuin menee ja tekee vaan. Tuntui, että on sana sanottavana torstain finaalissa, Murto vinkkasi.

Katso alta Murron tuntemukset karsinnan jälkeen.

Seipään loppukilpailussa Murto yrittää ponnistaa uuteen ennätykseen. Hänen ennätyksensä on peräti viisi vuotta sitten Saksan Zweibrückenin sisähallissa hyppätty 471.

– Tottakai kyseessä on vaikea laji ja olympiafinaali on haastava paikka, mutta nyt on sellainen kunto, että voisi ennätyksen tehdä, Murto sanoi hymyillen.

Supertähti loukkantui ja karsiutui finaalista

Rion olympialaisissa olympiahopeaa ottanut Sandi Morris satutti lonkkansa ensimmäisessä hypyssä, kun kilpailua jatkettiin sateen aiheuttaman tauon jälkeen.

Seivästähti yritti lonkkakivuistaan huolimatta hypätä, mutta hänen yrityksensä päättyivät irvistykseen ja kyyneliin.

Morris karsiutui lopulta finaalista.

Katso allaolevalta videolta Morrisin loukkaantuminen ja hyppy-yritykset.

Lue myös:

Seiväshypyn supertähti Sandi Morris loukkantui ja karsiutui finaalista – "Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä juoksuradan päähän"

Elina Lampela pettyi karvaasti seiväskarsinnassa: "En muista, milloin viimeksi olen jäänyt ilman tulosta"

Todella harvinaista suomalaisherkkua – Topi Raitanen oli finaalissa häikäisevästi kahdeksas: "Edellisten olympialaisten aikaan olin suunnistaja"

Savolaisen kohtalo ratkesi dramaattisella tavalla – katso loukkaantuneen armenialaisen taistelu, joka toi suomalaiselle mahdollisuuden mitaliin

Valko-Venäjän urheilujohtoa kritisoinut pikajuoksija hakee turvapaikkaa Puolasta – "En aio palata Valko-Venäjälle"

Suosittelemme sinulle