Hyppää sisältöön

Seiväshypyn supertähti Sandi Morris loukkantui ja karsiutui finaalista – "Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä juoksuradan päähän"

Yhdysvaltojen seiväshypyn supertähti Sandi Morris kertoo hänen lonkankoukistajansa yliojentuneen, kun seiväs rikkoutui. Kipu säteili lonkankoukistajasta koko jalkaan.

Sandi Morrisin seiväskarsinnasta tuli tuskaa – yhdysvaltalainen yritti hypätä kahdesti loukkaantuneena
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltalainen seiväshyppääjä Sandi Morris karsiuitui Tokion olympiafinaalista maanantaina. Rion kisoissa hopealle yltänyt Morris satutti lonkkansa kisan toisessa hypyssään, kun kilpailua jatkettiin sateen aiheuttaman tauon jälkeen.

Katso video Morrisin loukkaantumisesta ja hyppy-yrityksistä klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Morris kertoo sosiaalisessa mediassa seipään rikkoutuessa hänen lonkankoukistajansa yliojentuneen.

– Tunsin sen heti, kun nousin tauon jälkeen seisomaan. Olin varma, että jokin oli todella, todella vialla, kun lähdin juoksuun toisella yritykselläni, Morris kirjoittaa.

Seivästähti päätti siis kivusta huolimatta yrittää, mutta lopulta hänen kilpailunsa päättyi irvistykseen.

– Lonkankoukistajani säteili kipua jalkaani ja naksui, jonka myötä reisilihakseni kramppasi. Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä juoksuradan päähän. Mutta yritin silti, Morris kirjoitti.

Morris on tällä hetkellä maailmanlistan kolmas, ja hänen paras hyppynsä tältä kaudelta on 4,84.

Sandi Morrisilla on hallussaan Yhdysvaltain seiväshyppyennätys, 5,00 metriä. Hyppy on vuodelta 2016, jolloin hän myös ylsi Rion olympialaisissa hopealle tuloksella 4,85. Kultaa voitti Kreikan Katerina Stefanidi samalla tuloksella, mutta yhdellä pudotuksella vähemmän. Kolmanneksi Riossa tuli Uuden-Seelannin Eliza McCartney.

Lue myös:

Wilma Murto taivutti upeasti seipään finaaliin – lajin supertähdellä karmaiseva kohtalo, yritti hypätä loukkaantuneena ja purskahti kyyneliin

Elina Lampela pettyi karvaasti seiväskarsinnassa: "En muista, milloin viimeksi olen jäänyt ilman tulosta"

Todella harvinaista suomalaisherkkua – Topi Raitanen oli finaalissa häikäisevästi kahdeksas: "Edellisten olympialaisten aikaan olin suunnistaja"

Kommentti: Jopa kaiken nähneet yleisurheiluihmiset olivat äimän käkenä, miesten korkeusfinaalin ratkaisu ei saa toistua enää koskaan

Suosittelemme sinulle