Hyppää sisältöön

Katso, miten Arvi Savolainen eteni vakuuttavasti pronssiotteluun

Arvi Savolainen kamppailee iltapäivällä 97-kiloisten painin olympiapronssista Tokiossa. Savolainen ottaa kello 14:n aikoihin mittaa iranilaisesta Mohammadhadi Saravista.

Arvi Savolainen paini vakuuttavasti pronssiotteluun
Arvi Savolainen paini vakuuttavasti pronssiotteluun

Arvi Savolainen taisteli tiensä 97-kiloisten sarjan pronssiotteluun Tokion olympiapaineissa. Savolainen nujersi keräilyerissä Kirgisian Uzur Dzhuzupbekovin 4–1.

Savolainen taltutti kirgisialaisen vakuuttavalla esityksellä. Ratkaiseva oli Savolaisen taaksemeno kirgiisin yritettyä niskalenkkiä.

– Kaveri yritti riskillä väkisin saada pisteitä. Olin hereillä ja sain sen ilmasta kiinni sen verran, että siitä hyvitettiin taaksemenon arvoisesti, Savolainen kertasi.

Savolainen saa pronssiottelussa vastaansa iranilaisen Mohammadhadi Saravin. Ottelu painitaan iltapäivällä noin kello 14.00.

Keräilyerässä Savolainen osasi varautua siihen, että kirgisialainen pyrkisi ratkaisuihin heti kamppailun alkaessa.

– Kaveri tiesi, että hänen kestävyytensä olisi heikompi. Pääsin rokottamaan ja sain sen verran pisteitä, että pystyin painimaan varmaa omaa painiani ottelun loppuun, Savolainen kertoi.

– Toki kaverin ensimmäiset yritykset olivat vaarallisia, kun iho oli vielä kuiva ja vastustaja hyvä heittämään. Siinä oli jännityksen hetkiä, Savolainen palasi ottelun alkuvaiheisiin.

Yle Urheilun asiantuntija Petra Olli kuvaili Savolaisen esitystä kypsäksi.

– Savolaisen mattopuolustus oli rautaista, hän oli jälleen vahva pystypainissa, kuten on ollut koko turnauksen, Olli kommentoi.

Suomelle ensimmäinen painin olympiamitali 17 vuoteen?

Pronssiottelun iranilaisvastustaja Saravi on tuttu mies Savolaiselle. Savolainen ja Saravi ovat kohdanneet aiemmin kahdesti, voitot ovat 1–1.

– Paha vastus, kaveri (Saravi) osaa painia. Hän painii sellaista rehtiä pystypainia eikä tarvitse koko ajan pelätä, että päät hakkaisivat yhteen, Savolainen kuvaili Saravia.

Suomalaispainija ei ole saavuttanut olympiamitalia 17 vuoteen. Edellisen mitalin toi nykyinen painin päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela, joka saavutti Ateenan vuoden 2004 olympiahopean lisäksi myös olympiapronssia Sydneyssä 2000.

Petra Olli odottaa tasaista pronssiottelua.

– Suomella on nyt mahdollisuudet ottaa pitkään kaivattu painin olympiamitali. Uskon, että Arvi jatkaa aktiivista pystypainiaan ja pyrkii ajamaan vastustajaa passiiviseksi, Olli ennakoi iltapäivän jännitysottelua.

97-kiloisten sarjan finaalissa kohtaavat Armenian Artur Aleksanjan ja Venäjän olympiakomitean Musa Jevloev.

Päivitetty kello 5.45: Arvi Savolaisen kommentteja täydennetty uutiseen.

Lue myös:

Savolaisen kohtalo ratkesi dramaattisella tavalla – katso loukkaantuneen armenialaisen taistelu, joka toi suomalaiselle mahdollisuuden mitaliin

Vain tämä kymmenen sekunnin pätkä erotti Arvi Savolaisen olympiavoittajasta – päävalmentajan mukaan suomalaislupaus on lähellä maailman kärkeä

Suomen painitoivoille pettymyksiä: Arvi Savolaisella pieni oljenkorsi pronssiotteluun – Elias Kuosmanen paljasti tuomarin tylyn piikittelyn

Suosittelemme sinulle