Hyppää sisältöön

Pride-liput varastettiin taas Oulun kaupungintalolta – Pride-tapahtuman tuottaja: "kiusantekoa, ilkeyttä ja viharikos"

Oulun kaupungintalon edustalla olleet kaksi satenkaarilippua ja yksi translippu varastettiin viime yönä. Oulu Priden järjestäjät ovat tehneet varkaudesta rikosilmoituksen.

Oulu Pride ry:n puheenjohtaja Minna Pallarin mukaan Pride- ja translipuilla on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tärkeä, symbolinen merkitys. Kuva: Yle/ Nora Engström
Emma Hinkula

Oulun Pride-viikon kunniaksi kaupungintalon edustalle laitetut kaksi satenkaarilippua ja yksi translippu on varastettu viime yönä. Oulu Pride-tapahtuman järjestäjät ovat tehneet varkaudesta poliisille rikosilmoituksen.

Samankaltainen varkaus tapahtui myös vuonna 2018. Silloin varkaiden mukaan lähti kaksi sateenkaarilippua.

Oulu Priden tuottajaa Martu Väisästä tilanne suututtaa. Ja samalla lisää taistelutahtoa.

– Niin kauan kuin joudumme sietämään tällaista myös Pridea tehdään. Maailma ei ole vielä valmis, Väisänen sanoo.

Tieto lippuvarkaudesta tuli kaupungilta Väisäselle tänä aamuna. Saman tien tiedon saatuaan hän alkoi järjestämään uusia lippuja Helsinki Pride -yhteisöltä. Nyt liput ovat matkalla Ouluun.

Pride-lippuja on varastettu viime vuosina myös muissa kaupungeissa. Viime vuonna näin kävi Helsingissä.

– Näitä tapahtuu vuosittain. Se on kiusantekoa, ilkeyttä ja myös viharikos, Väisänen toteaa.

Pride-lippuja on tällä viikolla Oulussa muuallakin kuin kaupungintalolla. Osan paikkojen kanssa Väisänen on sopinut, että liput otetaan yöksi pois.

Oulu Pride ry:n puheenjohtaja Minna Pallarin mukaan Pride- ja translipuilla on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tärkeä, symbolinen merkitys.

– Kaupungin osallistuminen liputukseen tuo ihmiselle tietynlaista turvaa. Ja antaa viestin siitä, että vaikka kaikki ei ole vielä kunnossa, niin ainakin yritetään, Pallari sanoo.

Suosittelemme sinulle