Hyppää sisältöön

HJK tasapeliin Eurooppa-liigan karsinnassa Azerbaidzhanissa – Päävalmentaja Koskela oli tyytyväinen vierasottelun antiin

HJK päätyi 2–2-tasatulokseen azerbaidzhanilaisen Neftcin vieraana. Otteluparin toinen osa pelataan Helsingissä 12. elokuuta.

HJK:n Roope Riski.
HJK:n 1–1-tasoitusmaalista vastasi Roope Riski. Arkistokuva. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Riku Porvari

Helsingin Jalkapalloklubi pelasi tasan azerbaidzhanilaisen Neftcin vieraana 2–2-tuloksella Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella. Klubin maaleista vastasivat Roope Riski ja Jair Silva. Kotijoukkueen maalit tekivät Sabir Bougrine ja Emin Makhmudov.

Päävalmentaja Toni Koskelan mielestä HJK aloitti ottelun tosi hyvin pitämällä ja liikuttamalla palloa, mutta sitten joukkue hieman väsähti. Sen myötä vastustaja pääsi liian lähelle helsinkiläisten maalia pallon kanssa.

– Neftci puolusti aika passiivisesti ja antoi tuoda palloa heidän kenttäpuoliskolleen. Kotijoukkue yritti sulkea pelin laidalle, jossa he myös ottelun edetessä onnistuivat riistämään palloa paremmin. Sitten ei pystytty pitämään palloa niin pitkiä hetkiä, Koskela kertoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Päävalmentaja sanoi, että Neftcillä on useita taitavia pelaajia keskikentällä, jotka onnistuivat hyvin rakentamaan peliä ja haastamaan yksi vastaan yksi -tilanteissa. Väsähdyksen syy oli Koskelan mukaan selvä.

– Lauantaina pelattiin (SJK-ottelu), ja sitten matkustettiin pitkä matka. Lisäksi tämän päivän ottelu pelattiin helteissä ja kosteassa kelissä.

Bakussa oli tiistai-iltana (siirryt toiseen palveluun) kello 21.00 ottelun alkaessa lähes 30-asteinen helle ja suhteellinen ilmankosteus 63 prosenttia. Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoi, kuinka HJK matkusti yli 5 500 kilometriä alle 90 tunnissa.

Koskelan mukaan, nämä lähtökohdat huomioiden, HJK pelasi hyvän vierasottelun. Kotiotteluun hän toivoi parempaa tulosta, mutta Koskela sanoo ottelu olevan voitettavissa ensi viikolla. Keskikenttäpelaaja Lucas Lingman yhtyi päävalmentaja Koskelan ajatuksiin.

– Välillä pelasimme hyvin, välillä jouduimme puolustamaan matalalla. Haastavat olosuhteet, mutta hyvä tulos ja päästää hyvistä asetelmista kotipeliin. Lyhyt palautumisaika sekä kuuma ja hiostava sää sai meidät ehkä hieman väsähtämään.

Kyseessä oli otteluparin ensimmäinen osa, joista toinen pelataan Helsingissä 12. elokuuta. Parin voittaja etenee Eurooppa-liigan neljännelle karsintakierrokselle, jonka voittamalla pääsee lohkovaiheeseen.

HJK hallitsi ottelua hieman, mutta kotijoukkue sai tasoituksen vapaapotkusta

Ottelun ensimmäistä puoliaikaa rytmitti HJK, mutta vahvasti puolustanut kotijoukkue pääsi myös maalipaikoille. Helsinkiläisjoukkueen paras maalipaikka oli Lucas Lingmanin vapaapotku, jonka vaihdosta kentälle tullut maalivahti Kamran Ibrahimov kuitenkin torjui hienosti.

Kun ottelua oli pelattuna tunti, hetkessä tuli kaksi maalia. Ensin kotijoukkue tuli HJK:n rangaistusalueen rajalle syöttökuviolla, jonka päätteeksi Bougrine laukoi pallon noin 20 metristä maaliin. Seuraavasta hyökkäyksestä HJK kuitenkin tasoitti, kun Roope Riski pääsi pujahtamaan puolustuksen välistä maalintekoon.

Neljä minuuttia myöhemmin HJK:n Janne Saksela keskitti matalan, mutta kovan pallon Neftcin maalivahdinalueelle. Muutaman pompun kautta pallo päätyi takatolpalle Jairille, jonka oli helppo viimeistellä 2–1-johtomaali.

Hieman ennen ottelun 80. minuuttia Neftci tasoitti vapaapotkusta, josta kapteeni Makhmudov laukoi pallon takanurkkaan.

Ottelu päättyi lopulta 2–2-tasatulokseen.

Päivitys 3.8. klo 23.17: Lisätty HJK:n Toni Koskelan ja Lucas Lingmanin kommentit.

Lue myös:

HJK ja SJK pistejakoon – HIFK:ssa koronaepäily

KuPS nousi jälleen tasoihin viime hetkellä ja iski voittomaalin jatkoajalla Konferenssiliigassa – Honka putosi jatkosta

Kuopion Palloseura pelaa torstain euro-ottelunsa Helsingin Olympiastadionilla – vierasjoukkue ei suostunut vaihtamaan ottelua Kuopioon

Suosittelemme sinulle