Hyppää sisältöön

Matilda Castren mukana golfin mitalitaistelussa – selvitti upeasti alun vaikeudet: "Tulos on parempi kuin miltä itsestä tuntuu"

Castren pelasi ensimmäisen kierroksen tulokseen -3 ja on jaetulla neljännellä sijalla. Myös Sanna Nuutinen on hyvissä asemissa tuloksella -1.

Matilda Castrenilla hieno avauspäivä
Matilda Castrenilla hieno avauspäivä

Suomen golftähti Matilda Castren on tiukasti mukana mitalitaistelussa naisten golfissa.

Tokion olympialaisten golfturnauksen ensimmäisen kierroksen 68 lyönnillä selvittänyt Castren on kilpailussa avauskierroksen jälkeen jaetulla neljännellä sijalla tuloksella -3. Kilpailua johtava Ruotsin Madelene Sagström suoritti avauskierroksen lyönnein viisi alle.

Castren kertoo pelin takkuilleen hieman ensimmäisillä rei'illä. Ongelmia oli etenkin avauslyönneissä.

– Alku oli hieman hankala. En lyönyt palloa hirveän hyvin ja olin muutaman kerran karheikossa, mutta siitä selvittiin.

– En ole ihan päässyt omaan rytmiin, fiilistä piti vähän hakea tiillä. Ei ollut ihan niin helpon tuntuista lyöminen.

Takaysillä peli kuitenkin loksahti paikalleen.

– Olen ihan tyytyväinen alkuun. Kolme kierrosta jäljellä, mutta hyvä startti.

Lähipeli kulki Castrenin mielestä hyvin. Päivän ainoa bogi tuli kolmesta putista, mutta muutoin viheriötyöskentely oli laadukasta.

Japanin porottava aurinko hiipi golfareiden päälle päivän edetessä. Myös Castren sai kuumuudesta osansa.

– Viimeisillä kuudella reiällä lämpötila tuntui kohoavan ihan kunnolla. Otin jääpaloja muovipussiin ja viilensin niillä päätä ja niskaa. Se auttoi, mutta välillä meinasi keskittyminen herpaantua.

Matilda Castrenin peli kulkee Kasumigasekin golfkentällä. Kuva: Lehtikuva

– Vähän on vielä parantamisen varaa kaikessa. Tulos on ehkä parempi kuin miltä itsestä tuntuu, mikä on tosi hyvä. Se tietää ehdottomasti hyvää jatkoon.

Castrenin valmentaja Petteri Nykky piti suojattinsa kierrosta tasapainoisena. Kuudennelle reiälle osunut bogi harmitti, mutta Nykky muistutti Castrenin myös paikanneen tilannetta hyvillä puteilla.

– Hankala lähtö, mutta Matilda sai nopeasti juonesta kiinni. Tosi hyvä kierros.

Valmentajan eväät päivän jatkumiseen kierroksen jälkeen olivat selkeät.

– Ensin täytyy saada ruokaa ja sitten katsotaan huoltotoimenpiteitä. Rauhassa otetaan ja mennään hetki kerrallaan, ei tässä kannata hötkyillä mihinkään suuntaan. Huomenna jatkuu tämä leikki taas, Nykky kertoi Yle Urheilulle.

Nuutinen: "Ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan"

Sanna Nuutinen pelasi avauskierroksensa tulokseen -1. Lopputulosta paransivat kolmelle viimeiselle reiälle tehdyt birdiet, joiden ansiosta Nuutinen nousi jakamaan tuloksissa 16. sijaa.

– Aika tasapaksua oli lopetukseen asti. Reiällä 15 vähän suivaannuin itselleni ja mietin, että milloin olen viimeksi pelannut kierroksen ilman birdietä. Se oli ihan hyvä boosti. Vähän iskin mailalla itseäni selkään ja lopetin kolmeen birdieen, Nuutinen kertasi kierrostaan Yle Urheilulle.

Nuutinen kertoi olevansa tyytyväinen avauspelaamiseensa ja viheriöosumiin.

– Muutama putti olisi voinut upota paremmin. Ei tässä tarvitse pyörää keksiä uudestaan, tuntuu että peruspeli on kunnossa. Pitkä kisa, kolme päivää jäljellä.

Sanna Nuutinen päätti kierroksensa kolmeen birdieen. Kuva: Getty Images

Helteessä pelattua 18 reikää Nuutinen kuvaili "viiden tunnin saunaksi".

– Olen yleensä tottunut olemaan saunassa noin vartin. Nyt pitää erityisesti kiinnittää huomiota nesteytykseen. En malta odottaa lounasta, klubilla on varmaan 20 astetta viileämpää kuin täällä ulkona.

– Olen aiemmin pelannut Yhdysvalloissa, Australiassa ja Aasiassa suunnilleen vastaavissa olosuhteissa. Koronan takia kaukokisoja ei ole ollut juuri ollenkaan, niin en muistanut että millaista tämä olikaan.

Kasumigaseki Country Clubin kentällä pelattava neljän kierroksen turnaus huipentuu lauantaina pelattavaan päätöskierrokseen.

Lue myös:

Kuka oikein on Suomen golftähti Matilda Castren? Ajasta Alkon kassalla ja perheen parissa alkoi menestystarina, jota on vaikea käsittää

Kovasta kilpailujännityksestä kärsinyt Matilda Castren pystyi temppuun, joka vaatii rautaisia hermoja – näin hän pääsi jännityksestä eroon

Suosittelemme sinulle