Hyppää sisältöön

Metso Outotec raportoi vahvasta tilauskertymästä –tulos supistui

Kaivosyhtiön liikevaihto pysyi vuoden takaisella miljardin euron tasolla.

Metso Outotecin logo Helsingissä.
Kaivosyhtiö kertoi tuloksensa ennen pörssipäivän alkua. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Markku Haavisto,
STT

Metso Outotecin oikaistu liiketulos laski huhti-kesäkuussa 131 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 139 miljoonasta eurosta. Oikaistu liiketulos sisältää aineellisten ja aineettomien hyödykkeiden poistot ja arvonalentumiset.

Metso Outotecin oikaistu liikevoitto laski huhti-kesäkuussa 131 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 139 miljoonasta eurosta. Oikaistu liiketulos sisältää aineellisten ja aineettomien hyödykkeiden poistot ja arvonalentumiset. Liikevaihto supistui hieman, mutta pysyi vuoden takaisella hieman yli miljardin euron tasolla.

Metso Outotecin uudet tilaukset kasvoivat 43 prosenttia verratuna vuosi sitten vastaavaan aikaan. Yhteensä saadut tilaukset olivat nyt 1 360 miljoonaa euroa huhti–kesäkuussa.

Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo kertoo osavuosikatsauksessaan markkinoiden tilanteen parantuneen vuoden 2020 lopussa ja ollen vahvaa yhtiön kaikilla osa-alueilla. Erityisesti suuret satsaukset infrastruktuurihankkeisiin sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa ovat tukeneet Metso Outotecin kivenmurskaustoimintaa.

Korona vaikuttaa edelleen palveluihin

Mineraalit- ja Metallit-segmentit saivat tasaisesti pieniä ja keskisuuria tilauksia sekä muutaman suuremman kaupan. Sen sijaan palveluliiketoiminnassa nähdään edelleen pandemiasta johtuvia vaikutuksia, sillä monessa maassa pääsy asiakkaiden tuotantolaitoksille on ollut rajoitettua.

Vuosi sitten yhdistyneen Metso Outotecin integraatio etenee Vauramon mukaan suunniteltua nopeammin, ja kesäkuun lopussa kustannussynergioissa päästiin 105 miljoonan euron vuositasoon.

– Tämä on hyvin linjassa 120 miljoonan euron vuositavoitteeseemme, jonka uskomme saavuttavamme kuluvan vuoden loppuun mennessä, Vauramo arvioi.

Suosittelemme sinulle