Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hämmästyttävää! Sara Kuivisto latasi jälleen Suomen ennätyksen 1500 metrillä – paransi lähes kahdella sekunnilla: "Käsittämätön nainen"

Kuivisto on tehnyt uskomatonta olympiahistoriaa yltämällä neljässä startissa neljään Suomen ennätykseen. Uusi 1500 metrin SE kirjataan nyt lukemiin 4.02,35.

Sara Kuivisto juoksi taas Suomen ennätyksen!
Juuso Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sara Kuiviston jäätävän kova isku sai jatkoa, kun suomalainen pinkoi 1500 metrin välierässä jälleen uuden Suomen ennätyksen ajalla 4.02,35.

Katso Kuiviston SE-juoksun viimeinen kierros jutun pääkuvan paikalta.

Juoksun jälkeen Kuivisto myönsi, että 1500 metrin välierä oli jo melkoista taistelua.

– Nyt täytyy kyllä myöntää, että alkaa vähän väsyttää. Alku tuntui hyvältä, mutta kun vauhtia alettiin kiristää, kyllä tunsi, että alkaa olla nainen ajettu loppuun näissä kisoissa, Kuivisto kommentoi juoksun jälkeen Yle Urheilulle.

Välierän viisi nopeinta naista eteni suoraan loppukilpailuun. Kuivisto oli oman eränsä seitsemäs, eikä häntä upeasta SE-ajasta huolimatta nähdä olympiafinaalissa.

– Vähän tuoreemmalla jalalla finaalipaikka olisi voinut olla mahdollinen. En voi olla pettynyt, juoksin niin kovaa kuin ikinä vain jaksoin, joka ikinen solu oli tuossa kyllä mukana, Kuivisto vakuutti huohottaen.

Katso alta Kuiviston mietteet juoksun jälkeen.

Kuivisto aloitti alkukiihdytyksen jälkeen vahvasti ottamalla sisäradalta kolmannen paikan ensimmäiselle kierrokselle. Kahden kierroksen jälkeen Kuivisto oli edelleen erinomaisessa paikassa neljäntenä. Viimeiselle kierrokselle Kuivisto lähti kuudentena.

– Käsittämätön nainen, käsittämättömän historiallinen teko! Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja hehkutti selostamossa.

Portit auki koviin kisoihin

Kuivisto on nyt parantanut Tokiossa Suomen ennätystä kahdesti 800 metrillä ja kahdesti 1 500 metrillä.

Tuuli Merikosken vuonna 1991 juoksema 800 metrin ennätys 2.00,59 siirtyi historiaan alkuerien suorituksella 2.00,15 ja parani toistamiseen välierien loppuajalla 1.59,41. Tonnivitosella Kuiviston omissa nimissä ollut SE puolestaan parani alkuerissä lukemiin 4.04,10 ja nyt toistamiseen ajalla 4.02,35.

– Minulla ja valmentajallani oli kovat tavoitteet, ei tämä mikään yllätys ollut. Tarkoituskin oli juosta täällä hyvin, Kuivisto sanoi.

Kuivisto oli tyytyväinen suorituksiinsa Tokion kisoissa. Hän sai juuri niin kovia kansainvälisiä kisoja, mitä oli kaivannut. Nyt hän toivoo, että ne toisivat kutsuja esimerkiksi Timanttiliigan kisoihin.

– Ajat alkavat olla sellaisia, että niitä kehtaa jo sanoa ääneen. Tämä avaa ovia ehdottomasti. Toivottavasti pääsisin korkkaamaan Timanttiliigan, Kuivisto totesi.

Aikavertailun kautta olympiafinaalin pääsi vain kaksi urheilijaa, joista toinen oli Tshekin suomalaissyntyinen Kristiina Mäki. Mäki paransi ensimmäisessä välierässä omaa ennätystään huimasti yli kolmella sekunnilla lukemiin 4.01,23.

Lue myös:

Vain muutama ihminen on pystynyt tällä vuosituhannella yhtä kovaan temppuun kuin Sara Kuivisto – neljäs Suomen ennätys olisi melkoinen harvinaisuus

Valmentaja avaa Sara Kuiviston uskomattoman olympiatempun taustat – Kuivisto oli Tokion juoksuradalla fiksumpi kuin muut

"Ai se oli Suomen ennätys?" – Sara Kuivisto häkeltyi täysin huimasta tempustaan olympialaisissa ja Raitanen meni finaaliin, katso tästä kohokohdat

Suosittelemme