Hyppää sisältöön

PK-35:n kapteeni Amanda Rantanen siirtyy Ruotsin pääsarjaan – Örebrossa pelaavia suomalaisia myös Pikkujämsä, Kollanen ja Mattsson

Jalkapalloilija Amanda Rantanen liittyy KIF Örebrohon, joka pelaa Ruotsin pääsarjassa Damallsvenskanissa. Rantanen on PK-35 Helsingin kapteeni ja joukkueen paras maalintekijä Kansallisessa liigassa.

Amanda Rantanen kuvassa.
Amanda Rantanen PK-35:n väreissä. Arkistokuva. Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallohyökkääjä Amanda Rantanen liittyy KIF Örebro DFF:ään puolentoista vuoden sopimuksella, ruotsalaisseura kertoo tiedotteessaan. Örebro pelaa Ruotsin pääsarjassa Damallsvenskanissa, ja on sarjassa tällä hetkellä yhdeksäntenä.

– Odotan tason Damallsvenskanissa olevan korkeampi, ja siellä pelaavan teknisesti taitavampia pelaajia, kuin mihin olen tottunut. Ennen kaikkea odotan pääseväni auttamaan joukkuetta voittamaan otteluita. Olen valmis taistelemaan pisteistä, Rantanen sanoo seuran tiedotteessa.

Rantanen siirtyy ruotsalaisseuraan PK-35 Helsingistä, joka on Kansallisessa liigassa kuudentena. Rantanen on seuran kapteeni ja tämän kauden paras maalintekijä yhdeksällä maalillaan.

Rantanen on myös pelannut Suomen maajoukkueessa Helmareissa kolmessa ottelussa tehden yhden maalin, joka helpotti joukkueen matkaa vuoden 2022 EM-kisoihin.

Örebron joukkueessa pelaavat myös suomalaiset Elli Pikkujämsä, Heidi Kollanen sekä Olivia Mattsson. Örebron tiedotteessa kerrotaan, että Rantanen liittyy joukkueeseen "paljon ennen" Damallsvenskanin sarjatauon päättymistä. Örebro kohtaa 22. elokuuta sarjakärki FC Rosengårdin.

– Tuntuu todella hyvältä, että saimme houkuteltua yhden Suomen suurista lahjakkuuksista joukkueeseen. Amandasta saamme hyvän hyökkäyspään pelaajan ja myrkyllisen maalintekijän, jota etsimme, Örebron urheilujohtaja Jonas Nilsson sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

Kansallisen liigan maalitykki Amanda Rantanen selätti syömishäiriön ja synkät ajat – nyt hän haluaa toimia esikuvana nuorille

Helmarien Collin vaihtaa seuraa Ruotsissa – Auviselle uusi osoite Italiassa

Tuplamestari Olivia Mattsson siirtyy Åland Unitedista Ruotsiin

Suosittelemme sinulle