Hyppää sisältöön

Ravintolan keittiössä syttynyt tulipalo levisi kerrostalon katolle Tampereen Hallituskadulla – yli 50 ihmistä evakuoitiin

Päivystäjän mukaan tulipalo sai alkunsa rakennuksen katutasolla sijaitsevasta ravintolasta, josta palo pääsi leviämään rasvahormin kautta talon vesikatolle ja rakenteisiin.

Kymmeniä evakuoitiin kerrostalopalon takia Tampereella
Markus Mäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen Hallituskadulla sijaitsevassa ravintolassa syttyi keskiviikkona illalla tulipalo, joka levisi viisikerroksisen rakennuksen katolle, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

Päällikköpäivystäjä Pekka Mutikaisen mukaan ravintolan keittiössä syttynyt palo pääsi leviämään rasvahormin kautta talon vesikatolle ja rakenteisiin.

Pelastuslaitos tiedotti yhdentoista aikaan illalla, että tulipalo on saatu sammutettua ja pelastuslaitos poistunut paikalta. Palo sai alkunsa katutason ravintolan keittiöstä, joka tuhoutui pahoin. Myös ravintolasali kärsi savuvahinkoja.

Pelastusaitos sai uuden hälytyksen paikalle vielä torstaina aamuyöllä hieman ennen kello kolmea, kun rakennuksen katolta oli alkanut nousta savua. Pelastuslaitos paikansi savuavan hormin, tarkkaili lämpöjä ja purki rakenteita. Pelastuslaitoksen mukaan varsinaista paloa ei kuitenkaan löytynyt.

Tampereen Hallituskadulla on syttynyt tulipalo katutason ravintolassa, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.
Ravintolan keittiössä syttynyt palo pääsi leviämään rasvahormin kautta talon vesikatolle ja rakenteisiin. Kuva: Mikko Närhi

Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä on viisikerroksinen asuinrakennus, jossa on asuinhuoneistoa ja liiketiloja. Pelastuslaitos rajasi palon hormin läheisyyteen, mutta kattoa jouduttiin avaamaan noin 200 neliömetrin alueelta. Lisäksi jouduttiin purkamaan asuinkerroksissa rasvakanavan ympärille rakennettu kevytrakenteinen hormi.

Pelastuslaitos arvioi, että palosta aiheutui usean sadan tuhannen euron vahingot. Rakennuksesta evakuoitiin illalla 40 henkilöä. Lisäksi viereisestä rakennuksesta evakuoitiin 14 henkilöä. Ensihoito tarkasti viisi henkilöä, mutta vakavilta vahingoilta vältyttiin.

Tampereen Hallituskadulla syttyneen tulipalon katutason ravintolan palosta tulevaa savua .
Tulipalosta syntynyt savu näkyi Keskustorilla asti. Kuva: Mikko Närhi

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta noin puoli seitsemän aikaan. Paikan päällä tilannetta seurannut Mikko Närhi kertoi Ylelle, että palosta tuli reippaasti savua ja paikalla oli runsaasti ihmisiä.

– Olin Keskustorilla, kun yhtäkkiä näkyi suuri määrä tummaa savua. Vaikutti siltä, että nyt räjähti reippaasti, Närhi kertoi.

Juttua päivitetty 5.8 klo 06.09: Tarkennettu tietoja torstaiaamun tilanteesta.

Suosittelemme sinulle