Hyppää sisältöön

Ella Junnilan korkeuskarsinta päättyi murheelliseen pettymykseen – avasi syitä pudonneen tulostason taustalla

Suomen Ella Junnilan karsintasuoritus Tokion olympialaisissa mureni ponnistuspaikan hakemiseen. Tulokseksi jäi 186, kun karsintaraja on 195.

Ella Junnilan tie nousi pystyyn karsinnoissa
Ella Junnilan tie nousi pystyyn karsinnoissa
Jaakko Palvaila

Korkeushyppääjä Ella Junnila jäi torstaiaamuna korkeushypyn karsinnassa vaille loppukilpailupaikkaa Tokion olympialaisissa.

Junnila ylitti ensimmäisillä hypyillään korkeudet 182 ja 186, mutta pudotti riman kolmesti lukemista 190. Loppukilpailupaikka karkasi pudotuksiin. Junnilan karsintahypyt voi katsoa tämän jutun pääkuvana olevalta videolta.

Karsinnan jälkeen Junnila oli todella pettynyt suoritukseensa.

– Eniten harmittaa, että se hyppy oli siellä. Nousut olisivat riittäneet, mutta ponnistuspaikka oli hakusessa. Hypyt joko putosivat riman päälle tai tulivat vähän lähelle. Ei siinä sen enempää, Junnila kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

22-vuotias korkeushyppääjä myönsi, että kesä on ollut vaikea hyvin sujuneen talvikauden jälkeen. Maaliskuussa Junnila hyppäsi sisäratojen EM-pronssille SE-tuloksella 196.

Kesällä Junnila on parhaimmillaan ylittänyt korkeuden 190.

– Kevään harjoittelu ei mennyt niin hyvin, kuin olisin toivonut. Tekniikkaharjoittelussa oli isoa puutetta, ei mennyt niin hyvin kuin olisin halunnut.

Junnila vaihtoi valmentajaa kesken kauden. Jouko Kilpi sai väistyä ja tilalle tuli Tuomas Sallinen.

Suuntaa saatiin korjattua kesällä, mutta Junnilan hyppyvire oli torstaina hukassa.

– Kesän harjoitusjakso meni hyvin, mikä näkyi täälläkin. Pystyin tekemään täällä todella kovalla alustalla hyviä hyppyjä, mutta tasaisuutta olisi kaivattu.

Karsintapettymyksen jälkeen katse on jo ensi vuodessa.

– Kun suuntaa saatiin käännettyä kesän aikana, se antaa toivoa ensi vuoteen, kun ohjelmassa ovat EM- ja MM-kisat. Kun toivon mukaan vielä saa ehjän harjoituskauden ilman selän kuntouttamisia tai muita, niin sieltä on hyvää tulossa.

Korkeushypyn karsintaraja oli 195. Karsintarajan ylitti ja finaaliin eteni lopulta 14 naista.

Lue myös:

Crouser avasi kuulafinaalin vakuuttavasti, Junnila pettyi, Castrenin päivä alkoi nihkeästi – seuraa Tokion kisapäivää hetki hetkeltä

EM-mitalistin kunto kateissa – Ella Junnila selitti ihmetystä herättänyttä valmentajanvaihdostaan: "Tilanteeseen oli pakko reagoida"

Suosittelemme sinulle