Hyppää sisältöön

Vakava vesiskootterionnettomuus viime yönä Helsingissä Eiran edustalla – yksi henkilö edelleen kadoksissa

Helsingin Sirpalesaaren liepeillä tapahtui yöllä vesiliikenneonnettomuus. Toinen henkilöistä pelastettiin vedestä, mutta toista ei tuntien etsinnöistä huolimatta ole löydetty. Poliisin mukaan tapauksessa epäillään vesiliikennejuopumusta.

Eiranrannan edustalla tapahtui yöllä vakava meriliikenneonnettomuus. Ilmakuvassa Eiranranta kuvattuna toukokuussa 2021. Kuva: Silja Viitala / Yle

Helsingin Eiranrannan edustalla olevan Sirpalesaaren edessä tapahtui torstain vastaisena yönä vesiliikenneonnettomuus. Vesiskootteri kaatui ja kuskit päätyivät veden varaan.

Toinen henkilöistä pelastettiin vedestä, mutta toista ei tuntien etsinnöistä huolimatta ole löydetty. Etsinnät lopetettiin neljän aikoihin.

Hälytys tuli yhden aikoihin yöllä.

– Eiranrannasta lähti vesiskootteri jossa oli kaksi ihmistä. Muutaman sadan metrin päässä toinen ihminen tippui kyydistä, ja pian tämän jälkeen skootteri kaatui. Toinen henkilö saatiin nopeasti ylös merestä ja ensihoitoon, sanoo Merivartioston meripelastusjohtaja Jarkko Takala.

Kuva: Seppo Suvela / Yle

Yön pimeys vaikeutti pelastustoimia. Takalan mukaan yksiköitä oli paikalla runsaasti ja toista henkilöä etsittiin pienoiskopterienkin avulla. Häntä ei kuitenkaan löydetty.

– Onhan vesijeteillä onnettomuuksia käynyt, mutta enemmän ne ovat aiheuttaneet mielipahaa muille. Tällaista vakavaa onnettomuutta ei tänä vielä tänä kesänä ole tullut tietooni, Takala sanoo.

Poliisin mukaan tapauksessa epäillään vesiliikennejuopumusta. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Juttua täydennetty 5.8.2021 kello 8.38: lisätty tieto siitä, että poliisi epäilee tapauksessa vesiliikennejuopumusta.

Suosittelemme sinulle