Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Pettynyt Mira Potkonen purskahti lohduttomaan itkuun haastattelussa – "En tiedä yhtään, mitä huomisesta eteenpäin teen"

Mira Potkosen uran viimeinen ottelu päättyi pettymykseen. Potkonen saavutti upealla urallaan muun muassa kaksi olympiapronssia, kaksi MM-pronssia ja kaksi Euroopan mestaruutta.

Mira Potkonen purskahti lohduttomaan itkuun haastattelussa
Manu Myllyaho,
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Mira Potkonen oli valtavan pettynyt, kun hänen nyrkkeilyuransa päättyi välierätappioon Brasilian Beatriz Ferreiralle. Potkonen ei päässyt Tokion olympiafinaaliin, mutta pronssimitalin hän saavutti.

Uran viimeisen ottelun jälkeen haastattelualueelle saapui tunteikas Potkonen. Hän purskahti lohduttomaan itkuun heti haastattelun aluksi.

– Oli pettymys, kun en pystynyt ottelemaan niin kuin piti. Oli panoksia enempäänkin, mutta ei vain irronnut ja se harmittaa, Potkonen kertoi kyyneleitä nieleskellen.

– En tiedä yhtään, mitä huomisesta eteenpäin teen. Laitoin kaiken peliin tähän olympiaunelmaan ja halusin uskoa viimeiseen asti voittoon. Sitten siitä jää käteen pronssi. Tämä ei ole sitä, mitä halusin.

Pätkän haastattelusta voi katsoa tämän jutun pääkuvana olevalta videolta.

Potkosen valmentaja Maarit Teuronen arvioi heti ottelun jälkeen, että finaalipaikka oli tarjolla.

– Tietynmoinen terävyys ja määrätietoisuus ehkä puuttui. (Brasilialainen) olisi ollut hoideltavissa, mutta ei näemmä tänään.

Myös Teuronen liikuttui, kun häntä pyydettiin kuvailemaan Potkosen kanssa kuljettua matkaa.

– En mä nyt pysty mitään fiksua sanomaan. En pysty. Sori, Teuronen sanoi ja poistui Potkosen perään pukuhuoneeseen.

Potkonen teki suomalaista olympiahistoriaa

Potkosesta tuli ensimmäinen suomalainen nainen, joka voitti olympiamitalin kaksissa peräkkäisissä kesäolympialaisissa.

Potkosesta, 40, tuli Tokiossa myös historian vanhin nyrkkeilyn olympiamitalisti.

Potkonen aloitti kilpauransa vasta 27-vuotiaana vuonna 2008. Sitä ennen Potkonen oli harrastanut kuntonyrkkeilyä. Potkosen ura lähti nopeasti lentoon. Ensimmäinen Suomen mestaruus tuli jo vuonna 2009. Ensimmäinen kansainvälinen menestys tuli vuonna 2010 Euroopan Unionin mestaruuskisoissa, joissa Potkonen saavutti pronssia.

Ura huipentui kahteen olympiamitaliin Riossa 2016 ja Tokiossa 2021.

Lue myös:

Pronssia Suomeen! Mira Potkosen nyrkkeilyura päättyi välierätappioon Tokion olympialaisissa

Elina Gustafsson kiinnitti huomiota tuomarin toimintaan Potkosen välierän dramaattisella hetkellä – "Näytti, ettei Mira ollut ihan oma itsensä"

Valmentajalegenda hehkuttaa Mira Potkosen pitkäjänteistä työtä: "Kannattaa olla tv-vastaanottimien ääressä, kun suomalainen menee olympiafinaaliin"

Mira Potkosesta, 40, kaikkien aikojen vanhin nyrkkeilyn olympiamitalisti – voitti trillerin niukasti hajaäänituomiolla: "Mahtava fiilis"

Kuntonyrkkeilijästä tuli olympiamitalisti, vaikka alkoi panostaa täysillä vasta 27-vuotiaana – Mira Potkosen unelma oli murskautua jo vuonna 2012

Suosittelemme