Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Joensuuhun suunniteltu Itä- ja Pohjois-Suomen huippukokous on peruttu heikentyneen koronatilanteen takia

Huippukokous oli tarkoitus pitää elokuun lopulla Joensuussa, mutta nopeasti heikentynyt koronatilanne on nyt johtanut kokouksen perumiseen. Huippukokous olisi tuonut Joensuuhun noin 150 maakuntapäättäjää.

Kuntaministeri Anu Vehviläinen aloitti Itä- Ja Pohjois-Suomen maakuntien huippukokouksen selittämällä hallituksen kuntapolitiikkaa seitsemän maakuntaliiton hallituksen jäsenille.
Kuntaministeri Anu Vehviläinen aloitti Itä- Ja Pohjois-Suomen maakuntien huippukokouksen vuonna 2015 selittämällä hallituksen kuntapolitiikkaa seitsemän maakuntaliiton hallituksen jäsenille. Kuva: Jenni Lintula / Lapin liitto
Tatu Kuukkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Joensuuhun elokuun lopulle suunniteltu Itä- ja Pohjois-Suomen huippukokous on peruttu heikentyneen koronatilanteen takia, Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta kerrotaan.

Pohjois-Karjalan maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen kertoo, että tässä koronatilanteessa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kokouksen peruminen.

– Harmittaa, koska huippukokous on perinteinen ja merkittävä tapahtuma verkostoitumisenkin kannalta. Mutta terveys ja turvallisuus on tärkeintä, Huttunen sanoo tiedotteessa.

Huippukokous oli tarkoitus pitää 26.–27.8. Joensuussa, mutta nopeasti heikentynyt koronatilanne on nyt johtanut kokouksen perumiseen.

Huippukokous olisi tuonut Joensuuhun noin 150 maakuntapäättäjää ja maakuntien liittojen työntekijää.

Verkkoseminaari korvaa perinteisen huippukokouksen

Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntaliitot tapaavat vuosittain huippukokouksessa, jossa keskustellaan aluepolitiikasta ja maakuntien välisestä yhteistyöstä.

Pohjois-Karjala toimii tänä vuonna yhteistyöelimen puheenjohtajana ja huippukokouksen isäntänä.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjestää myöhemmin syksyllä korvaavana toimenpiteenä verkkoseminaarin, jossa käsitellään huippukokoukseen suunniteltuja teemoja tiiviisti.

Viime vuonna huippukokouksen järjestelyistä vastasi Pohjois-Pohjanmaan liitto ja silloinkin koronatilanne pakotti kokoontumaan etänä.

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunnan muodostavat Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa ja Pohjois-Savo.

Yhteistyö pitää sisällään muun muassa yhteisiä edunajamis- ja kehittämisasioita sekä EU-ohjelmiin liittyvää vaikuttamista.

Suosittelemme