Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ranska eteni pisteen turvin koripallon olympiafinaaliin – loppuottelussa vastassa Yhdysvallat

Tokion olympialaisten miesten koripallofinaali pelataan lauantaina.

Näin Ranska kukisti Slovenian trilleriksi muodostuneessa välierässä
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Tokion olympiakisojen miesten koripallofinaalissa lauantaina kohtaavat lajin suurmahti Yhdysvallat ja Ranska, joka kukisti jenkit kisojen avauskierroksella. Yhdysvallat selvitti välierässä Australian selkeästi 97–78, mutta Ranska sai jännittää loppuun asti olympiadebytantti Slovenian kanssa.

NBA-supertähtensä Luka Doncicin johtama Slovenia johti Ranskaa vastaan tauolla kahdella pisteellä, mutta Ranska kipusi ohi kolmannella neljänneksellä. Etumatka piti kiihkeän neljännenkin neljänneksen, mutta ei helpolla: kapteeni Nicolas Batum torjui Klemen Prepelicin layupin viimeisillä sekunneilla Ranskan johtaessa 90–89.

Katso ottelun huippuhetket jutun pääkuvana olevalta videolta.

Kokeneen NBA-pelurin ottelun neljäs blokki sinetöi Ranskalle pisteen voiton ja sen historian kolmannen olympiafinaalin. Ranska hävisi sekä 1948 että 2000 loppuottelun Yhdysvalloille, joka hakee lauantaina neljättä peräkkäistä olympiakultaansa.

Miesten olympiakoripallossa neljä kertaa neljänneksi jäänyt Australia oli vireessä Yhdysvaltoja vastaan välierän avausvaiheissa. Se johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 24–18 ja venytti toisella neljänneksellä etumatkansa jo 15 pisteeseen (41–26).

Sen jälkeen Yhdysvallat nosti puolustuksensa intensiteettiä ja teki avauspuoliajan kahdeksan viimeistä pistettä kaventaen Australian puoliaikajohdon kolmeen pisteeseen (45–42).

Toiselle puoliajalle Yhdysvallat tuli kentälle aivan uudella vaihteella ja vei kolmannen neljänneksen 32–10. Sen jälkeen Australian polttoaine oli käytetty loppuun.

– Australialaiset iskivät tyrmäysiskua, mutta nousimme jaloillemme. He tulivat pelaamaan täydellistä koripalloa ja siltä se tuntuikin ensimmäisellä puoliajalla. Mutta kun pääsimme kolmen pisteen päähän ennen taukoa, ajattelin, että peli on hallussamme, ottelussa 23 pistettä nakuttanut USA:n ykköstähti Kevin Durant kuvaili välierää ESPN:n mukaan.

Lue myös:

Slovenian NBA-supertähti Luka Doncic oli rikkomassa huiman olympiaennätyksen – tuli vaihtoon eikä halunnut enää pelata, katso huippuhetket

Suosittelemme