Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Jättipaukku: Lionel Messi ei jatka Barcelonassa

Lionel Messin aika Barcelonassa on tullut päätökseen. Messi pelasi Barcelonassa 778 ottelua ja teki 672 maalia.

Lionel Messi
Kuva: Getty Images
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

FC Barcelona ilmoitti torstai-iltana, että seuran pitkäaikainen supertähti Lionel Messi ei jatka seurassa.

Barcelonan tiedotteen mukaan Messi, 34, ei jatka seurassa "taloudellisten ja rakenteellisten esteiden" vuoksi, vaikka osapuolet olivat jo päässeet yhteisymmärrykseen uudesta viisivuotisesta sopimuksesta ja Messi oli suostunut palkanalennukseen. Rajusti velkaantunut seura viittasi esteillä Espanjan La Ligan sääntöihin.

– Tämän tilanteen johdosta Messi ei jatka Barcelonassa. FC Barcelona ilmaisee koko sydämestään kiitollisuutensa pelaajalle ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa henkilökohtaisessa ja ammatillisessa elämässä, tiedotteessa todettiin.

Messi ilmoitti haluavansa lähteä Barcelonasta vuosi sitten elokuussa, mutta jäi lopulta seuraan vielä vuodeksi. Hänen sopimuksensa päättyi nyt kesäkuun lopussa.

Argentiinalainen Messi siirtyi Barcelonaan 13-vuotiaana ja on pelannut koko ammattilaisuransa siellä. Hän on seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä 672 maalilla 778 ottelussa kaikissa kilpailuissa.

Messin aikana Barcelona voitti 10 kertaa Espanjan liigan, seitsemän kertaa Espanjan cupin ja neljä kertaa Mestarien liigan. Messi on valittu maailman parhaaksi pelaajaksi kuusi kertaa.

Messin seuraava osoite on nyt suuren kiinnostuksen kohteena. Hänet on yhdistetty muun muassa Manchester Cityyn ja Paris Saint-Germainiin.

Lue myös:

Messi saavutti vihdoin Copa American mestaruuden – Argentiina kaatoi hallitsevan mestarin

Suosittelemme