Hyppää sisältöön

Nousevatko suomalaiset vielä mitaleille golfin päätöskierroksella? Sade voi luoda ylimääräisen muuttujan kärkikamppailuun

Matilda Castren ja Sanna Nuutinen pelasivat hyvän kierroksen perjantaina Tokion olympialaisia. Ennen päätöskierrosta kumpikin suomalaisgolfari uskoo pystyvänsä nousemaan vielä mitalitaistoon.

Nuutinen ja Castren onnistuvat birdie-puteissaan
Nuutinen ja Castren onnistuvat birdie-puteissaan

Suomen golfnaiset ovat hyvissä asemissa Tokion olympialaisten golfturnauksessa kolmen pelatun kierroksen jälkeen.

Perjantaiaamun kierroksella Matilda Castren selvitti Kasumigasekin kentän 68 lyönnillä ja Sanna Nuutinen 69 lyönnillä. Castren on kolmannen kierroksen jälkeen kilpailussa jaetulla kymmenennellä sijalla, Nuutinen kuudentenatoista.

Castren kertoi kierroksensa jälkeen Yle Urheilun haastattelussa olleensa paikoitellen vaikeuksissa avauspelinsä kanssa.

– Avaukset eivät lähteneet siihen linjaan, mihin olisin halunnut. Pitkillä väylillä tuntui, että siihen meni lyöntejä. Sain kuitenkin onneksi birdieitä sisään ja vähän paikattua, mutta hieman jäi silti hampaankoloon.

– Hyviä putteja oli, pari hyvää par-pelastusta. Sain niistä virtaa jatkoon. Eilen jätin aika monta lyhyeksi ja kupin reunalle, niin se oli selkeä parannus ja positiivista tänään.

Castrenilla on jaettuun kolmanteen sijaan eroa kolme lyöntiä. Eron kurominen umpeen on mahdollista, mutta ei helppoa.

– Täällä on niin hyviä pelaajia, että täytyy pelata huomenna tosi hyvä kierros, että mitaliin on mahdollisuus. Sitä on haettu koko viikko, että viimeisenä päivänä olisi mahdollisuus mitaliin.

– Kyllä se huippusuoritus sieltä tulee, jos saa kaiken loksahtamaan paikalleen. Tänään olin avauksen jälkeen monta kertaa karheikolla tai bunkkerissa. Bunkkerit ovat täällä aika syviä ja hiekka paksua, niin niistä ei pääse niin helposti pois. Tuntui, että jäi lyöntejä kentälle ja se jäi harmittamaan.

Lauantaina pelattavan neljännen ja viimeisen kierroksen päällä leijuu sateen uhka, joka voi vielä tuoda ylimääräisiä muuttujia kärkikamppailuun.

– Vesisateelle ei kukaan mahda mitään, joten pitää vain valmistautua ja pitää asenne kohdillaan. Jos tulee vettä tai tuulee, tulee helposti virheitä. Pitää vaan pysyä positiivisena ja kärsivällisenä.

Nuutinen: "Kaikki on vielä mahdollista"

Sanna Nuutinen kertoi kierroksensa jälkeen Yle Urheilulle kuumuuden vaikutusten iskeneen viimeisillä rei'illä.

– Päässä ei enää pyörinyt oikein mitään, kaksi apinaa vain hakkasi tamburiineja yhteen pään sisällä. Oli vähän sekava olotila, Nuutinen kuvaili tuntemuksiaan päivän päätteeksi.

Lämmöstä huolimatta peli Nuutisen peli kulki perjantaina varsin mukavasti. Kierroksen tuloksena oli 69 lyöntiä eli kaksi alle kolmen birdien ja yhden bogin seurauksena.

– Jos tuon kentän selviää yhdellä bogilla, niin se on tosi hyvä. Birdiepaikkoja oli tänään hyvin, mutta en käyttänyt ihan kaikkia. Olen tyytyväinen, mutta samaan aikaan vähän pettynyt.

Suurin pettymyksen aiheuttaja oli lähipeli.

– Harmittaa, kun ei saa kolmesta metristä metristä birdietä sisään. Toisaalta välillä uppoaa yli kymmenestä metristä, niin ehkä se on sitten plus-miinus-nolla.

– Kokonaisuudessa olen tosi tyytyväinen, täällä painetaan maailman parhaita vastaan. Moni tytöistä on voittanut majoreita, osa useampiakin. Sikasiistiä päästä pelaamaan samalla viivalla heidän kanssaan ja taistella samoista sijoituksista.

Nuutisella on mitaleille eroa neljä lyöntiä. Jopa kärkikolmikkoon nouseminen on Nuutisen mielestä mahdollista vielä päätöspäivänä.

– On se todellakin tehtävissä. Golfissa voi tapahtua niin paljon yhdessä päivässä, että kaikki on vielä mahdollista.

Myös Suomen valmentaja Petteri Nykky sanoo, että suomalaisten nousu mitaleille on vielä mahdollinen.

– Se vaatii hyviä pomppuja ja sen, että putteri käy kuumana. Lyönnin pitää olla vähintään vakaa. Tällä kentällä on mahdollisuudet tehdä huikeita tuloksia. On selvää, että molemmat tytöt tarvitsevat kisan parhaan kierroksen lähentyäkseen kärkeä, Nykky sanoo.

Lue myös:

Castren nousi vielä mitalijahtiin golfissa, Partaselle uran paras arvokisasijoitus – Yle seuraa olympialaisten tapahtumia hetki hetkeltä

Suosittelemme sinulle