Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lapun luukulle lyöneen tuulitunnelin ovet avattiin uudelleen Pyhtäällä: ''Tämä on hiomaton timantti''

Aeronautica Arenalla on käynyt kesäkuun avajaisten jälkeen vieraita sekä läheltä että kauempaakin. Uusien yrittäjien tarkoituksena on laajentaa tuulitunnelistaan tunnetun elämyskeskuksen tarjontaa.

Aeronautica Arenan etupiha ja terassi.
Aiemmin elämyskeskus tunnettiin Sirius Sport Resortina, mutta uusi omistaja vaihtoi nimen Aeronautica Arenaksi. Kuva: Atte Pöytäkangas / Yle
Juulia Tillaeus
Avaa Yle-sovelluksessa

Uudistetun elämyskeskuksen toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin Pyhtäällä.

Aiemmin Sirius Sport Resortina tunnettu, tuulitunnelilentoja ja sisäsurffausta tarjonnut elämyskeskus lopetti toimintansa yllättäen kaksi vuotta sitten. Vuonna 2013 avattu Suomen ensimmäinen tuulitunneli oli kamppaillut talousvaikeuksien kanssa koko toimintansa ajan.

Vuoden 2019 lopussa elämyskeskus vaihtoi omistajaa, ja kesäkuussa 2021 sen ovet avattiin jälleen.

Aeronautica Arenan operatiivinen johtaja Atte Korjula tuulitunnelin vieressä.
Pyhtään elämyskeskus tunnetaan tuulitunnelistaan. Kuvassa Aeronautica Arenan operatiivinen johtaja Atte Korjula. Kuva: Atte Pöytäkangas / Yle

Tarjontaa aiotaan lisätä

Aeronautica Arenaksi nimensä vaihtaneen elämyskeskuksen operatiivinen johtaja Atte Korjula kertoo, että paikallisten kävijöiden lisäksi vierailijoita on tullut eri puolilta Suomea. Korjula uskoo, että kotimaan matkailubuumin lisäksi myös hyvä sää on hyödyttänyt toimintaa.

– Tosi hyvin on lähtenyt käyntiin, mutta olemme vasta alussa. Tämä on hiomaton timantti vielä tässä vaiheessa, Korjula sanoo.

Elämyskeskuksen kävijämääriä Korjula ei osaa kertoa, mutta vierailijoiden joukossa on hänen mukaansa ollut tähän mennessä esimerkiksi tuulitunnelilennon ja surffauksen harrastajia, polttari- ja yritysryhmiä sekä paikallisia perheitä.

Sisäsurffipaikka, vesi virtaa.
Sisäsurffausaltaat olivat elämyskeskuksessa jo edellisen omistajan aikana. Kuva: Atte Pöytäkangas / Yle

Elämyskeskuksen uudet omistajat aikovat laajentaa keskuksen tarjontaa ulkoaktiviteetteihin. Tällä hetkellä Aeronautica Arenalla voi tuulitunnelilentojen ja sisäsurffauksen lisäksi harrastaa myös melontaa. Tuulitunnelin lisäksi lentämään pääsee myös helikopterin ja lentokoneen kyydissä.

Vielä keväällä elämyskeskuksen naapuriin suunniteltiin uutta, valtakunnallista erä- ja luontokulttuurimuseota, jonka kanssa Aeronautica Arena suunnitteli yhteistyötä.

Museo päätettiin kuitenkin perustaa Imatralle.

Atte Korjulan mukaan museon menettäminen ei kuitenkaan ole ylitsepääsemätöntä.

– Meillä tulee joka tapauksessa olemaan erä- ja luontokokemuksia täällä, Korjula sanoo.

Lisää aiheesta:

Pari vuotta sitten lapun luukulle lyönyt tuulitunneli avataan uudelleen Pyhtäällä – uusi omistaja uskoo menestykseen: ''Tässä on iso potentiaali''

Suosittelemme