Hyppää sisältöön

Naamioitunut kolmikko varastaa bensa-asemien maksuautomaatteja – iskuja tehty jo neljälle asemalle

Hämeessä ja Kaakkois-Suomessa on tällä viikolla isketty yhteensä neljälle bensa-asemalle. Kahdella asemalla varkaat saivat varastettua tankkausaseman maksuautomaatin mukaansa.

Janakkalassa varkautta suoritti kolmen varkaan kopla. Poliisi julkaisi valvontakamerakuvan tiedotteessaan ja pyytää kaikkia asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä. Kuva: Poliisi
STT,
Jasmina Kauta

Naamioitunut kolmikko on tällä viikolla varastanut tai yrittänyt varastaa bensa-asemien maksuautomaatteja yhteensä neljässä paikassa ympäri Suomea. Tekijöiden henkilöllisyys on vielä poliisillekin mysteeri.

Ensimmäinen varkaus tapahtui keskiviikkona aamuyöllä Janakkalan Tervakoskella. Hämeen poliisi tiedottaa, että teossa on käytetty aiemmin Parolasta varastettua ajoneuvoa.

Hämeen poliisin mukaan automaattivarkaat kulkivat varastetulla autolla, jonka liikkeistä pyydetään nyt havaintoja. Kuva: Poliisi

Auto on vuoden 2013 ruskea Kia Ceed -farmari, jonka katolla on valkoinen suksiboksi. Saaliiksi varkaat saivat vähäisen summan rahaa.

Hämeen poliisi julkaisi eilen Janakkalan tankkausaseman valvontakameran kuvia tekijöistä ja anastetusta autosta.

Varkaudet siirtyivät itään

Seuraavana eli torstain vastaisena yönä varkaat olivat asialla Kaakkois-Suomessa, jossa varkaat iskivät Virolahdella ja Miehikkälässä sekä Luumäellä sijaitseville bensa-asemille.

Sekä Miehikkälässä että Luumäellä automaattivarkaudet jäivät vain yrityksiksi. Miehikkälässä teko keskeytyi, ja tekijät poistuivat paikalta. Luumäellä varkaat ehtivät kuitenkin saada tuhoa aikaan.

– Automaatti rikottiin, mutta sitä ei syystä tai toisesta saatu mukaan, kertoo rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkola Kaakkois-Suomen poliisista.

Luumäellä tehdystä iskusta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Kaakkois-Suomen poliisi tiedotti perjantaina, että varkaat saivat mukaansa Kymenlaakson Virolahdella sijaitsevan ABC-aseman maksuautomaatin. Anastettua omaisuutta ei ole saatu takaisin, eikä automaatissa olleen käteisen rahan määrää tiedetä.

Varkaat ovat tallentuneet valvontakameroille myös Kymenlaaksossa.

Maksuautomaatti kuljetettiin poliisin mukaan pois mustalla henkilöautolla. Poliisi kuvailee Miehikkälässä liikkunutta autoa tummaksi.

Poliisi epäilee, että tapaukset liittyvät toisiinsa

Rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkolan mukaan poliisi epäilee Virolahden, Miehikkälän ja Luumäen teoista samoja tekijöitä kuin Janakkalassa. Tekijöiden henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa.

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii Virolahden, Miehikkälän ja Luumäen tapahtumia tässä vaiheessa törkeänä varkautena ja kahtena törkeän varkauden yrityksenä.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja Kaakkois-Suomessa tehdyistä teoista sähköpostilla osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 414 500.

Janakkalaan liittyviä tietoja voi ilmoittaa Hämeen poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0295 414 222 tai sähköpostiin vihjeet.hame@poliisi.fi.

Juttua korjattu 7.8.2021 kello 11.03: Muutettu epäillyt tekonimikkeet ryöstöstä varastamiseksi otsikossa ja ingressissä.

Suosittelemme sinulle