Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kalastajien kuumeinen odotus päättyi, kun vedet viilenivät – Heinäveden koskilla saa taas kalastaa

Heinäveden koskilla kalastus on alkanut tällä viikolla. Koskikalastus oli yli kuukauden päivät seis, koska vedet olivat liian lämpimiä lohikaloille. Karvionkoskella kalastuslupia on tänään myyty runsaasti.

Kosken kuohuntaa Karvion kanavassa, Heinävedellä
Kalastuslupien myynti on alkanut tänään Karvionkosken niin sanotulle Heinäveden reitille. Koskikalastus oli yli kuukauden tauolla, koska vedet olivat liian lämpimiä lohikaloille. Kuva: Janne Lindroos / Yle
Tatu Kuukkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Metsähallitus on aloittanut kalastuslupien myynnin yli kuukauden tauon jälkeen Karvionkoskelle. Lupamyynti alkoi aamulla kello 9.

Kalastuslupien myynti oli toista kuukautta seis, koska vedet olivat liian lämpimiä. Nyt vedet ovat villenneet sopiviksi lohikaloille, eli alle 20 asteen. Yli 20-asteisen veden on todettu olevan huomattava riski lohikaloille.

Karvionkosken vesi oli keskiviikkona 19,3 asteessa, ja kylmät yöt pitävät huolen siitä, että vedet eivät enää lämpene. Lähiaikoina ei sääennusteen mukaan ole luvassa myöskään kovia hellejaksoja

Erikoissuunnittelija Eetu Karhunen Metsähallitus kertoo, että kalastuslupia on päivän aikana myyty runsaasti ja kysyntä on ollut kovaa.

Myös Kermankoskella Heinävedellä kalastuslupamyyntiä on jatkettu pitkän kiinniolon jälkeen tällä viikolla, tiistaina. Kermankoskella kalastusluvat myy Metsähallituksen sijaan osakaskunta.

Suosittelemme