Hyppää sisältöön

Poliisilla kiireinen viikonloppu Meri-Lapissa: ampuma-aserikos, pahoinpitelyjä, rattijuopumuksia ja säilöönotettuja

Kemin keskustassa ammuskeltiin yksityisasunnossa myöhään perjantai-iltana. Poliisi joutui tilanteessa käyttämään poliisikoiraa voimakeinona.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Kimmo Hiltula

Kemissä poliisi sai ilmoituksen Sauvosaarenkadulla (siirryt toiseen palveluun)perjantaina kello 23.40 aikaan tapahtuneista laukauksista yksityisasunnossa. Ampumahetkellä asunnossa oli ollut useampia henkilöitä, mutta poliisin paikalle saapuessa siellä oli vain 50-vuotias mieshenkilö, joka päätyi asian vuoksi kiinniotetuksi.

Poliisi joutui käyttämään poliisikoiraa voimakeinona, sillä kiinniotettu ei totellut poliisin käskytystä. Paikalla suoritettiin teknistä rikostutkintaa ja poliisi tutkii asiaa ampuma-aserikoksena ja vaaran aiheuttamisena.

Kyseisen ampumatapauksen lisäksi perjantain ja lauantain välillä kirjattiin Kemissä kolme yksityisasunnoissa tapahtunutta pahoinpitelyä.

Perjantain ja lauantain aikana törkeät rattijuopumuslukemat puhalsivat kuljettajat Kemissä Rytikadulla, Nahkurinkadulla ja Lapintiellä. Tällä kertaa kaikki kolme tapausta olivat alkoholiin liittyviä rattijuopumustapauksia. Kaikki kolme kuljettajaa menettivät ajokorttinsa ja joutuvat aikanaan vastaamaan törkeä rattijuopumus rikosnimikkeeseen.

Kemissä vietiin juopuneita putkaan selviämään

Kemissä oli perjantaina paljon väkeä liikkeellä Satama Open Air -viikonlopun ja loppukesän lämpimänkesään vuoksi. Eri puolilta kaupunkia vietiin kuusi päihtynyttä kulkijaa putkaan päätänsä selvittämään. Osa lähti sinne sopuisasti, toiset vähemmän sopuisasti. Muutamat kuittaisivat putkasta poistuessaan sakon virkamiehen vastustamisesta.

Rovaniemen seudulla oli hieman rauhallisempi viikonlopun alku. Siellä poliisi joutui selvittelemään yhtä yksityisasunnossa tapahtunutta pahoinpitelyä sekä tilannetta, missä uhria oli baarissa lyöty yllättäen nyrkillä toisen asiakkaan toimesta.

Suosittelemme sinulle