Hyppää sisältöön

Tuleeko Messin uusi seura julki jo sunnuntaina? Barcelonan jättänyt supertähti liikuttuneena: "Olen saanut paljon tarjouksia"

L'Equipen mukaan Messiä odotetaan Pariisiin vielä sunnuntaina. Median mukaan Messille on luvassa PSG:ssä kolmen vuoden sopimus, jonka nettopalkka on 40 miljoonaa euroa vuodessa.

Leo Messi torkar sig med näsduk.
Messi teki Barcelonalle yhteensä 672 maalia 778 ottelussa. Kuva: AFP / Lehtikuva
STT Urheilu

Kyynelehtivä Lionel Messi vahvisti Barcelonassa pitämässään mediatilaisuudessa jättävänsä jalkapallojoukkue FC Barcelonan 21 kauden jälkeen, mutta hän ei kertonut, missä hänen uransa jatkuu.

Ranskalainen urheilulehti L'Equipe uutisoi, että Messiä odotetaan Pariisin vielä tämän päivän aikana, ja että hänelle on luvassa PSG:ssä kolmen vuoden sopimus, jonka nettopalkka on 40 miljoonaa euroa vuodessa.

Messiltä kysyttiin mediatilaisuudessa siirtymisestä PSG:hen.

– Se on yksi mahdollisuus muiden joukossa. Olen saanut paljon tarjouksia. Tällä hetkellä mikään ei ole varmaa, Messi vastasi.

Messiltä kysyttiin, onko tämä hänen jalkapalloilijan uransa vaikein hetki.

– Kyllä, epäilemättä. Kyllä. Minulla on ollut paljon vaikeita hetkiä, tappioita. Mutta lopulta se, että en enää harjoittele, en enää tallaa nurmikkoa....se on loppu täällä, se on vaikein hetki, Messi vastasi.

– Olen erittäin surullinen, koska en olisi halunnut jättää tätä seuraa. Tämä on seura jota rakastan. En ole koskaan valehdellut, olen aina ollut rehellinen. Halusin lähteä viime vuonna ja jäädä tänä vuonna, Messi kertoi.

Lionel Messi
Messi voitti Barcelonan kanssa kymmenen Espanjan liigan mestaruutta.

"Paljon muistoja"

34-vuotiaan argentiinalaisen sopimus päättyi kesäkuussa, ja hän sanoi odottavansa uuteen seuraan siirtymisestä vaikeaa.

– Siitä tulee vaikea muutos minulle ja perheelleni, kaupungin ja joukkueen vaihtaminen, mutta kyllä se sujuu. On mentävä eteenpäin, Messi sanoi.

Jatkosopimuksen tekeminen Messin kanssa olisi ollut Barcelonalle taloudellisesti liian raskasta, seuran puheenjohtaja Joan Laporta kertoi perjantaina. Espanjan pääsarjan La Ligan taloudelliset säännöt rajoittavat rajusti velkaantuneen Barcelonan liikkumatilaa, ja seuran palkkakaton arvioidaan olevan alkavalla kaudella alle 200 miljoonaa euroa.

Messi oli alkukesän ajan uskonut tekevänsä jatkosopimuksen Barcelonaan.

– Niin Laporta sanoi minulle viime hetkiin asti. Mutta liigan takia sitä ei voitu tehdä. Enempää en voi teille sanoa, Messi sanoi.

Messi teki Barcelonalle yhteensä 672 maalia 778 ottelussa. Messiltä kysyttiin, millaisen perinnön hän jättää Barcelonaan.

– Kuten jo sanoin, olen aina kunnioittanut FC Barcelonaa ja sitoutunut joukkueeseen. Olen oppinut häviöistä. Kun olemme voittaneet mestaruuksia, olen juhlinut perheeni ja ystävieni kanssa. Totuus on, että minulla on paljon muistoja ja ne ovat erittäin hyviä, Messi vastasi.

Lue myös:

Kommentti: Tunteikas tiedote Lionel Messin lähdöstä on Barcelonan viimeinen hätähuuto – tästä katalonialaisseuran kriisissä on kyse

Jättipaukku: Lionel Messi ei jatka Barcelonassa

"Konkurssin partaalla" oleva FC Barcelona on velkaa jo muualle lähteneistä pelaajista – kinkkinen tilanne uusien hankintojen kanssa

Suosittelemme sinulle