Hyppää sisältöön

Lauttaliikenne Saimaan saaristoreitillä odotettua vaisumpaa – liikennöijä: "Markkinointia ollut liian vähän"

Uudella Rasti-aluksella oli heinäkuun loppuun mennessä matkustanut noin 1 600 pyöräilijää. Se on vain noin sata ihmistä enemmän kuin viime kesänä.

Viime kesänä Saimaan saaristoreitin lauttavuoroja jouduttiin lisäämään suuren kysynnän vuoksi. Arkistokuva M/S Roope-Saimaalta viime vuoden elokuulta. Kuva: Seppo Kivimäki/Yle

Saimaan saaristoreitillä liikennöivän pyörälautan kysyntä on ollut liikennöinnistä vastaavan yrittäjän Timo Ekholmin mukaan odotettua vaisumpaa tänä kesänä.

Uudella Rasti-aluksella oli heinäkuun loppuun mennessä matkustanut noin 1 600 pyöräilijää. Se on vain noin sata ihmistä enemmän kuin viime kesänä.

– Toiveissa oli, että olisi ollut vähän vilkkaampaa. Markkinointia on ollut liian vähä, Ekholm pohtii.

Ekholmin mukaan muutamia yksittäisiä täysiä vuoroja on tänä kesänä ollut. Taipalsaaren Sarviniemen ja Kyläniemen sekä Puumalan Lintusalon välinen lauttareitti avattiin viime vuonna. Tuolloin kysyntä yllätti kaikki ja vuoroja myytiin loppuun ja niitä jouduttiin lisäämään.

Viime vuonna reitillä liikennöineelle Roope-Saimaalle mahtui enintään 10 matkustajaa. Tälle kesälle matkustuspaikkoja lisättiin hankkimalla uusi alus, jolle otetaan 25 matkustajaa kerrallaan.

– Joitakin teknisiä haasteita on ollut, mutta yhtäkään vuoroa ei ole jouduttu perumaan, Ekholm toteaa kesän kulusta.

Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön hallinnoima lautta liikennöi säännöllisesti elokuun loppuun asti.

Suosittelemme sinulle