Hyppää sisältöön

Köyliön kunnantalon valtuustosali muuttui puutyöverstaaksi – Säkylän kunta saa kehuja pääkaupunkiseudulta muuttaneilta yrittäjiltä

Aiemmin pääkaupunkiseudulla toiminut Laatikkokauppa on siirtänyt tuotantotilansa ja tehdasmyymälänsä Säkylän Köyliöön. Kunta on iloinen uudesta yrityksestä ja yrittäjät puolestaan kiittelevät kunnan yritysmyönteisyyttä.

Puusepänliike Köyliön vanhassa kunnantalossa
Entisen valtuustosalin ovat vallanneet puutuotteita valmistavan Laatikkokauppa-yrityksen koneet. Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle
Tapio Pukkila

Köyliön entinen kunnantalo on kunnostettu yrityskäyttöön. Aiemmin pääkaupunkiseudulla toiminut ja puutuotteisiin erikoistunut Laatikkokauppa-yritys osti kunnantalon viime syksynä.

Virastohuoneet on nyt remontoitu yrityksen tuotanto- ja myyntitiloiksi.

Köyliön vanha kunnantalo
Köyliön entinen kunnantalo on remontoitu yrityskäyttöön. Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää uskoo, että köyliöläiset ovat tyytyväisiä entisen kunnantalon uusiokäyttöön.

Köyliö liittyi Säkylään vuonna 2016. Liitoksen jälkeen kunnan virastotoiminnot keskitettiin Säkylään.

Köyliön kunnantalon kauppahinta oli noin 17 000 euroa.

Säkylässä ei ole tällä hetkellä juurikaan muita tyhjilleen jääneitä kunnan omistamia kiinteistöjä. Niistä on kunnanjohtajan mukaan pyritty pääsemään nopeasti eroon. Esimerkiksi vanhoja kouluja ja yksi päiväkoti on myyty asunnoiksi.

Säkylän kunta saa kiitosta Köyliön kunnantalon uusilta yrittäjiltä Kirsi ja Pia Pitkäseltä. Pääkaupunkiseudulta Köyliöön muuttaneet yrittäjät ovat vaikuttuneita siitä, miten Säkylän kunta on ottanut uudet yrittäjät vastaan.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle