Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteen aikatauluihin pieniä viilauksia – talviaikatauluihin siirrytään koulujen alkaessa

Hämeenlinnan kaupunkiliikenteen käytössä on 20 ja seutuliikenteen 30 linja-autoa. Oman bussivuoron voi tarkistaa reaaliaikaisesta reittikartasta.

Sinen paikallisbussi pysähtyneenä pysäkille.
Myös Hämeenlinnan vuorotarjontaan on tehty pieniä muutoksia. Kuva: Tiina Kokko / Yle
Anne-Maria Niskanen

Hämeenlinnan seudun joukkoliikenne ottaa keskiviikkona käyttöön talvikauden aikataulut. Aikatauluihin on tehty pieniä minuuttimuutoksia tietyille linjoille täsmällisyyden parantamiseksi, kertoo Hämeenlinnan joukkoliikennekoordinaattori Kim Venesjärvi.

– Myös vuorotarjontaan on tehty muutamia korjauksia eli lisätty tai aikaistettu ensimmäisiä lähtöjä sekä karsittu muutama lähtö, joille ei ole ollut kysyntää.

Venesjärven mukaan ajoaikoja ja aikatauluja on viilattu sen mukaan, miten joukkoliikenne sujui viime talvena. Hän muistuttaa, että koskaan ei saada aikaiseksi täsmällisiä aikatauluja, joten paras tapa on seurata linja-autoliikennettä reaaliaikaisen reittikartan avulla (siirryt toiseen palveluun).

Hämeenlinnan kaupunkiliikenteessä on ajossa 20 ja seutuliikenteessä 30 linja-autoa.

Lammilla ja Hauholla muutoksia kyläpussin liikennöintiin

Hauho–Tuulos sekä Lammi–Tuulos kyläpussin liikennöitsijät ja numerot vaihtuvat Lammilla ja Hauholla 11. elokuuta. Hauho–Tuulos kyläpussin uusi numero on 050 473 3885 ja Lammi–Tuuloksen 040 774 3848.

Kyläpussi on kaikille avointa liikennettä (siirryt toiseen palveluun) ja erityisesti se palvelee ikäihmisiä tarjoten asiointiyhteyden lähitaajamaan. Autoon nousemisessa, poistumisessa sekä tavaroiden kantamisessa autetaan tarvittaessa.

Kyyti tilataan edellisen päivän aikana kyläpussin puhelinnumerosta.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle