Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen ymmärtää potkut Joensuusta – pesis ei ole pakkomielle, mutta Korhonen on avoin yhteistyötarjouksille

Pitkän ja mestaruuksien täyteisen pesisuran tehnyt Mikko Korhonen sanoo, että voi elää ilmankin pesäpalloa, mutta on avoin lajin tarjouksille. Joensuun Mailasta löytyy hänen mukaansa osaamista, mutta sitä ei saatu kaivettua esille.

Mies kuuntelee mietteliäänä
Pesäpallopiireissä on spekuloitu, että onko Jymy-organisaatiossa tulevaisuudessa Mikko Korhosen nimi esillä. Kuva: Ari Tauslahti/Yle
Tanja Heikkonen,
Sanna Kähkönen
Avaa Yle-sovelluksessa
Joensuun Maila päätti yhteistyön pelinjohtaja Mikko Korhosen kanssa maanantaina. Sotkamon Jymyn kasvatti kerkesi toimia vuoden 2020 ja lähes kuluvan vuoden runkosarjan loppuun miesten superin pelinjohtajana Joensuussa. Korhonen kertoo, että ymmärtää ratkaisun. Pelinjohtaja on tulosvastuussa ja on helpompi vaihtaa johtaja kuin joukkue. Mikko Korhonen Joni Takalon haastateltavana.

Joensuun Maila päätti yhteistyön pelinjohtajansa Mikko Korhosen kanssa maanantaina. Sotkamon Jymyn kasvatti kerkesi toimia miesten Superin pelinjohtajana Joensuussa koko viime vuoden ja lähes kuluvan vuoden runkosarjan loppuun.

Korhonen kertoo, että ymmärtää ratkaisun. Pelinjohtaja on tulosvastuussa, ja on helpompi vaihtaa johtaja kuin joukkue.

– Urheilussa joukkueisiin pitää joskus tehdä se herättelevä vaikutus, että vaihdetaan valmentaja, saadaan uutta rytmiä ja erilaisen persoonan kautta hommaa muuttumaan.

Korhonen sanoo, että Joensuun Mailassa löytyy osaamista, mutta sitä ei oikein saatu kaivettua esille. Jämäkkää pysyvyyttä ja rytmiä tekemisessä ei oikein tahtonut löytyä.

– Joensuussa on totuttu viime vuosina siihen, että menestystä on tullut ja sitä odotetaan.

Itseluottamuksen laskeminen näkyi Korhosen mukaan joukkueessa helppoina virheinä ulkopelissä ja kohmeisina käsinä mailan varressa. Esitykset olivat ailahtelevia. Keskikastin joukkueita vastaan rutiini ei tahtonut riittää.

– Olen edelleen sitä mieltä, että Joensuun Maila tulee olemaan pudotuspeleissä hankalasti pudotettava porukka.

Pesäpallopiireissä on spekuloitu, onko Mikko Korhosen nimi esillä Jymy-organisaatiossa tulevaisuudessa. Se ei ole Korhosesta itsestä riippuvainen juttu. Hän kertoo olevansa avoin kaikille pesäpallovalmennukseen liittyville tarjouksille, tulivatpa ne mistä päin tahansa Suomea.

– Ei tämä aiheuttanut itselle sellaista haavaa, että ei enää ikinä pesäpalloa. Toki pystyn olemaan myös ilman. Mennään rauhassa eteenpäin ja kaikki on mahdollista.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle