Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ilouutinen Korisliigalle ja Susijengille – Petteri Koponen palaa Suomeen 13 vuoden tauon jälkeen: "Todennäköisesti viimeinen pelivuoteni"

Petteri Koponen pelasi edellisen kerran kotimaan pääsarjassa kaudella vuonna 2008. Ensi kaudella hän edustaa Seagullsia.

Koripalloilija Petteri Koponen puolilähikuvassa, katsoo kameran ohi vasemmalle.
Petteri Koponen pelaa uransa viimeisen kauden Seagullsin paidassa. Kuva: Markku Pelkonen / Yle
Jonne Niemeläinen,
Samu Saatsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Miesten koripallomaajoukkueen pitkäaikainen tähtipelaaja Petteri Koponen on solminut tulevan kauden mittaisen pelaajasopimuksen Korisliigan Seagullsin kanssa. 33-vuotias Koponen pelasi edellisen kerran Korisliigassa vuonna 2008, kun hän edusti espoolaista Honkaa.

Koponen kertoi Seagullsin lehdistötilaisuudessa, että kausi on todennäköisesti hänen uransa viimeinen ammattilaiskoripalloilijana.

– Minulla on ollut jo pidemmän aikaa sellainen fiilis, että olisiko jo aika tulla Suomeen. Tähän vaikuttivat elämäntilanteeni, sekä se ettei minulla ole niin montaa pelivuotta jäljellä. Tämä tulee olemaan todennäköisesti viimeinen pelivuoteni, minkä lisäksi tavoitteenani on EM-kisat Prahassa Susijengin kanssa, Koponen sanoi.

– Katselimme kesällä vielä, mitä maailmalla oli tarjottavana. Ulkomaille jääminen olisi kuitenkin vaatinut niin hyvää kokonaispakettia, että koko perheemme olisi vielä lähtenyt. Jouduimme sanomaan useaan kertaan "ei". Koko ajan oli mielessä se ajatus, että olisiko nyt aika palata kotiin.

Pitkään ulkomailla pelannut Koponen varattiin NBA:han vuonna 2007 avauskierroksella ensimmäisenä suomalaisena, mutta hän ei ole pelannut maailman kovimmassa koripallosarjassa yhtään ottelua.

Koponen on kuitenkin pelannut lukuisissa eurooppalaisissa huippuseuroissa kuten italialaisessa Bolognassa (2008–2012), venäläisessä Himkissä (2012–2016), espanjalaisessa Barcelonassa (2016–2018) saksalaisessa Bayern Münchenissä (2018–2021) ja italialaisessa Reggianassa (2021).

Koponen oli viime kaudella pitkään pelaamatta, mutta vuodenvaihteen jälkeen Italiaan siirtynyt suomalainen pelasi Regginassa 12 ottelua tilastoiden keskiarvoikseen 9,0 pistettä, 2,1 levypalloa ja 2,5 syöttöä.

Koponen on esiintynyt viime vuosina maajoukkuepaidassa vain harvakseltaan Euroliigan ja Euroopan MM- ja EM-karsinta-aikataulujen päällekkäisyyksien johdosta. Tähän on tulossa nyt muutos Seagulls-pestin myötä, ja Koponen nähdään marraskuussa alkavissa MM-karsinnoissa ja ensi vuoden EM-kisoissa.

Koponen on pelannut Susijengin paidassa tähän mennessä 137 ottelua pistekeskiarvolla 13,4.

Seagulls voitti viime kaudella Korisliigassa pronssia.

– Meillä on, ei vanha, vaan kokenut joukkue. Pystymme varmasti olemaan kilpailukykyisiä ensi kaudella, Koponen arvioi helsinkiläisten lähtökohtia.

Lue myös:

Lauri Markkasen aika kuluu useampien seurojen kysellessä suomalaisen perään – Hanno Möttölä: "Chicagolla on kaikki kortit kädessä"

Koposen unelmailta piti Reggianan toiveet pudotuspelipaikasta elossa – "Alkaa vanha mies päästä kuntoon"

Suosittelemme