Hyppää sisältöön

Helsinki voisi pilotoida koronapassin käyttöä – pormestari Vartiainen kertoi ensimmäisessä koronainfossaan valtiolle tarjotusta yhteistyöstä

Helsingin kaupungin koronainfossa uusi pormestari Juhana Vartiainen kertoi, että Helsinki on tarjonnut kumppanuutta koronapassin kehittämiseksi. Hän sanoi ymmärtävänsä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimen huolen uusista kokoontumisrajoituksista.

Helsingin uusi pormestari Juhana Vartiainen.
Juhana Vartiainen piti pormestarikautensa ensimmäisen koronatiedotustilaisuuden tänään Helsingissä. Kuva: Sini Järnström / Yle
Otso Karhu
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin kaupungin uusi pormestari Juhana Vartiainen (Kok.) piti pormestarikautensa ensimmäisen tiedotustilaisuuden tänään kello viisi iltapäivällä.

Vartiainen sanoi Helsingin pyrkivän edistämään rokotepassin käyttöönottoa kaikin keinoin. Kaupunki on tarjonnut valtiolle kumppanuutta rokotepassin kehittämiseksi.

– Helsingistä löytyy varmasti mahdollisuuksia pilotoida tällaista hanketta, Vartiainen sanoi.

Aluehallintovirasto kertoi tänään uusista pääkaupunkiseutua koskevista kokoontumisrajoituksista. 20. elokuuta alkaen yleisiin tilaisuuksiin saa sisätiloissa osallistua enintään 25 henkeä ja ulkotiloissa enintään 50 henkeä.

Lisäksi uusi määräys velvoittaa turvaväleistä huolehtimiseen sisätiloissa ja fyysisen kontaktin estämiseen ulkotiloissa. Määräyksillä on laaja vaikutus esimerkiksi harrastustoimintaan.

– Ymmärrämme, että tämänpäiväiset aluehallintoviraston päätökset herättävät huolta etenkin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla, Vartiainen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Tiedotustilaisuudessa muistutettiin, että tartunnan jäljitys, testaus ja rokottamiset sitovat merkittävän osan terveydenhuollon henkilökuntaa.

– Voimme yhdessä kääntää tilanteen paremmaksi. Samalla meidän pitää tehdä kaikkemme, että yhteiskuntaa voidaan pitää kestävällä tavalla auki, Vartiainen sanoi.

Tiedotustilaisuudessa puhuivat myös kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajan viransijainen Satu Järvenkallas ja Helsingin sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen.

– Vetoan jokaiseen helsinkiläiseen, joka ei vielä ole rokotetta ottanut: hoitakaa oma osuutenne näissä talkoissa, se on turvallista, helppoa ja ilmaista, Jolkkonen sanoi.

Jolkkonen jakoi myös kiitosta terveysalan ammattilaisille, etenkin tartunnanjäljittäjille.

– Tartunnanjäljittäjät tekevät työtä kovan paineen alla. Haluan kiittää heitä hyvästä työstä.

Lue myös:

Avi: Kaikki sisäharrastustoiminta kieltoon pääkaupunkiseudulla, jos turvaväleistä ei voida pitää kiinni

Suosittelemme sinulle