Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lehtosen ja Ahtiaisen taival EM-hiekoilla päättyi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella

Suomalaispari Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen hävisi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Voitto kirjattiin lopulta puolalaiskaksikolle lukemin 2–0.

Suomen Niina Ahtiainen ja Riikka Lehtonen.
Suomen Niina Ahtiainen (vas.) ja Riikka Lehtonen. Arkistokuva. Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Itävallan Wienissä käynnissä olevissa beach volleyn EM-kilpailussa pelattiin torstaina jatkoonpääsystä, kun suomalaispari Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen kohtasivat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Puolan Kinga Wojtasikin ja Katarzyna Kociolekin. Kamppailun tauottua voitto kirjattiin lopulta puolalaiskaksikolle lukemin 2–0 (21–18, 21–16). Tulos merkitsi sitä, että suomalaispari sijoittui EM-kisoissa lopulta sijalle 17.

– Puola oli terävämpi ja määrätietoisempi. Riikalta ja Niinalta niin sanotusti ihan nättiä peliä, mutta voittoa varten kentälle olisi pitänyt jäädä naisista hieman enemmän, kommentoi valmentaja Toni Vahela tiedotteessa.

Lehtonen ja Ahtiainen pääsivät torstaiselle pudotuspelikierrokselle, kun he voittivat keskiviikon ratkaisevassa lohkopelissään kisoissa niin ikään pelanneen suomalaisparin Taru Lahti-Liukkonen/Anniina Parkkinen, joka sijoittui EM-kilpailuissa lopulta sijalle 25.

– Wienistä olisi molemmilla joukkueilla ollut mahdollisuus ottaa pykälän tai kaksi paremmat sijoitukset. Jokainen voitto pitää kuitenkin ansaita, Vahela summasi.

Lue myös:

Taru Lahti-Liukkonen palaa hiekalle, vaikka kotoa lähteminen oli vaikeaa – "Olen niin ylpeä, että olen äiti ja nyt EM-kisoissa"

Suosittelemme