Hyppää sisältöön

Turun terveyspalvelujen ajanvarauksen ongelmista kantelu oikeusasiamiehelle

Kantelun tehnyt vasemmistoliiton kansanedustaja Johannes Yrttiaho katsoo, että potilaiden yhteydenottoihin ei vastata eikä aikaa lääkärille ja hoitajille pystytä antamaan. 

Johannes Yrttiaho eduskunnassa 12.9.2019
Johannes Yrttiaho pyytää oikeusasiamiestä selvittämään Turun perusterveydenhuollon tilanteen. Arkistokuva. Kuva: Pekka Tynell / YLE
Hannu Vähämäki

Vasemmistoliiton turkulaiskansanedustaja Johannes Yrttiaho on tehnyt kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle Turun perusterveydenhuollon ongelmista. Yrttiaho katsoo, että lain mukainen hoitoon pääsy ei toteudu.

Kantelussa todetaan, että puhelin- ja verkkopalveluna järjestetty terveysasemien ajanvaraus ei pysty vastaamaan potilaiden yhteydenottoihin eikä aikaa lääkärille ja hoitajille pystytä antamaan.

Kantelun mukaan tilanne on ollut vallalla alkuvuodesta asti, mutta vastaavia ongelmia on ilmennyt myös aiemmin.

Terveydenhuoltolaissa todetaan, että potilaan hoitotarpeen arviointi on tehtävä viimeistään kolmantena arkipäivänä siitä, kun hän otti yhteyden terveyskeskukseen.

Yrttiahon mukaan vain osa jonoon tulleista on saanut asiansa jollain tavalla käsittelyyn.

– Kaupunki on samaan aikaan sulkenut alueellisia terveysasemiaan ja keskittänyt niiden toimintaa keskustan asemalle. Resurssit eivät ole riittävät ihmisten palvelemiseen, toteaa Yrttiaho tiedotteessaan.

Yrttiaho pyytää oikeusasiamiestä selvittämään Turun perusterveydenhuollon tilanteen ja hyvinvointitoimialan virkajohdon vastuut asiassa.

Suosittelemme sinulle