Hyppää sisältöön

Tenniksen Grand Slam -tasolla nähdään suomalaispari seitsemän vuoden tauon jälkeen – "Tämä on oikein hieno uutinen, kutkuttava tilanne"

Harri Heliövaara pelaa Henri Kontisen nelinpeliparina tenniksen US Openissa ensi kuun alussa New Yorkissa.

Henri Kontisen ja Harri Heliövaaran tyylinäyte vuodelta 2020. Kuva: Tennisliitto
Jouko Vuolle,
Timo Uusitalo

Tenniksen US Openin nelinpelit alkavat syyskuun ensimmäinen päivä. Suomalaisparin Henri Kontinen/Harri Heliövaara mukaan pääsy tapahtumaan on varmistunut. Heliövaara pitää tilannetta kutkuttavana.

– Tämä on oikein hieno uutinen, ainakin omasta mielestäni. Sitä olen pitkään odottanut, että Henrin kanssa pääsisi pelaamaan. Nyt lähdetään liikkeelle oikein Grand Slamista, ja sen jälkeen meillä on tulossa yhdessä vielä Davis Cupia, makustelee Heliövaara.

US Openin alusta on tuttu myös Heliövaaralle. Kentät ovat melko nopeita ja kovia. New Yorkissa on tähän aikaan aika kuumat ja kosteat olot. Heliövaaran mukaan nopeat olosuhteet ovat perinteisesti sopineet suomalaisille hyvin.

Heliövaaran ja Kontisen pelityylit osuvat mukavasti yhteen. Molempien pelitavassa on toisia tukevia elementtejä nelinpeliä ajatellen. Nelinpelin maailmanlistalla Kontinen on tällä hetkellä 41:s ja Heliövaara 78:s.

"Nelinpelikokemusta valtava määrä"

Kaksikko on pelannut yhdessä juniorisarjoista lähtien, eikä heillä ole ikäeroakaan kuin yksi vuosi.

– Hyvä asia on se, että olemme tunteneet toisemme ihan pikkupojista lähtien. Molemmat tietävät, mitä toinen tekee kentällä. Nelinpelikokemusta meillä on valtava määrä, ihan jo parinkymmenen vuoden ajalta. Davis Cupia olemme pelanneet viimeisen viiden vuoden ajan yhdessä. Meillä on mahdollisuus pelata myös tulevaisuudessa yhdessä, tuumii Heliövaara.

– Minulla on vahva luotto tähän tiimiin ATP-tasolla. Nelinpelissä taktiikka on tärkeä seikka, ja vielä ehkä kaksinpeliä enemmän yksittäisiin pisteisiin ratkeava juttu. Henkisesti se on jopa kaksinpeliä raskaampaa. Minä tykkään tiimipelistä, sanoo Heliövaara.

Edellisen kerran suomalaiskaksikko nähtiin Grand Slam -tasolla vuonna 2014, jolloin Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen olivat mukana US Openissa. Silloin ottelut jäivät yhteen. Saman vuoden Ranskan avoimista on tenniksen nelinpelin viimeisin suomalaisparin (Kontinen/Nieminen) ottama voitto Grand Slam-tasolla.

Kontisen nelinpelipari, 37-vuotias ranskalainen Edouard Roger-Vasselin kävi heinäkuussa lonkkaoperaatiossa ja on siksi pois tositoimista ainakin muutaman kuukauden. Samanlaisessa lonkan pinnoiteleikkauksessa kävi vuonna 2019 entinen tenniksen maailmanlistan ykkönen Andy Murray.

Lue myös:

32-vuotias suomalainen oli onnesta soikea Wimbledonin avausvoiton jälkeen: "Ensimmäinen kerta, kun pääsin pelaamaan näillä pyhillä kentillä"

Suosittelemme sinulle