Hyppää sisältöön

Mielenilmaus tukki liikenteen Tampereen Hämeenpuistossa – Ympäristöliike Elokapina vaatii hallitukselta pikaisia ilmastotoimia

Mielenosoitus haittaa liikennettä Hämeenpuiston ja Satamakadun risteyksessä. Elokapina vaatii Suomen hallitukselta ilmastokriisin mukaisia toimia.

Elokapinan mielenilmaus alkoi Hämeenpuiston luona kello 14 lauantai-iltapäivällä. Paikalla on useita kymmeniä mielenosoittajia. Kuva: Maria Salovaara / Yle

Elokapinan järjestämä mielenilmaus katkaisi liikenteen useaksi tunniksi Hämeenpuiston ja Satamakadun risteyksessä lauantaina.

Mielenilmaus alkoi kello 14 ja päättyi noin kello 20 aikaan.

Mielenilmaus levittäytyi seitsemän aikaan illalla Hämeenpuiston ja Satamakadun kaikille ajoradoille. Poliisin mukaan mielenilmaus haittasi liikennettä tällöin molempiin suuntiin, kun aikaisemmin haittaa oli vain toiseen suuntaan.

Poliisi antoi mielenosoittajille käskyn siirtyä takaisin alkuperäiselle mielenosoituspaikalle. Poliisi kertoo ottaneensa kiinni noin 40 mielenosoittajaa, jotka eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä.

Sisä-Suomen poliisi arvioi, että paikalla oli yhteensä noin sata ihmistä.

Mielenilmaus haittaa liikennettä Satamakadulla. Kuva: Maria Salovaara/Yle

Elokapina vaatii Suomen hallitukselta ilmastokriisin mukaisia toimia.

Risto Lemmetti tuli pääkaupunkiseudulta Tampereen mielenosoitukseen. Hän kertoo, että Tampere ei valikoitunut mistään erityisestä syystä tapahtumakaupungiksi.

– Tampereella on toiseksi isoin paikallisryhmämme ja se on kasvanut voimakkaasti. Täällä oli halua järjestää tämä tapahtuma.

Risto Lemmetti puhui poliisien kanssa mielenilmauksessa. Lemmettin mukaan Tampere valikoitui mielenosoituspaikaksi muun muassa siksi, että siellä Elokapinalla on aktiivinen paikallisryhmä. Kuva: Maria Salovaara / Yle

Elokapina järjesti kesäkuussa Helsingissä mielenosoituksia, joissa vaadittiin Suomen hallitukselta välittömiä ja välttämättömiä päästövähennyksiä.

– Helsingin vastaaviin tapahtumiin verrattuna täällä on sujunut todella rauhallisesti, Lemmetti kertoo.

Elokapina toteaa tiedotteessaan, että hallituksen on aloitettava säännöllinen kriisitiedotus ja julistettava ilmastohätätila.

Osa mielenosoittajista istuu Satamakadulla. Kuva: Maria Salovaara/Yle

Lisäksi vedotaan, että Suomen kuntien on luovuttava fossiilisten polttoaineiden käytöstä, suojeltava alueensa hiilinieluja ja luonnon monimuotoisuutta.

Juttua päivitetään.

Suosittelemme sinulle