Hyppää sisältöön

Åland Unitedilla “kansainvälisen tason” valmistautuminen Mestarien liigaan – pettymys Kansallisen liigan mestaruustaistossa

Tikkurilan Palloseura otti tärkeän voiton, kun se kukisti Kansallisessa liigassa Hongan. Lauantain kierroksen toisessa ottelussa Åland United ja HJK pelasivat 1–1-tasapelin.

Åland United ja Dana Leskinen aloittavat europelit ensi viikolla. Kuva: Kansallinen liiga

Ensi viikolla Mestarien liigan karsinnat aloittavan Åland Unitedin kenraaliharjoitus päättyi tasapeliin. Åland Unitedin ja HJK:n lauantain kohtaaminen päättyi 1–1-lukemiin.

HJK meni avausjaksolla johtoon, kun maajoukkuehyökkääjä Linda Sällström hankki joukkueelleen rangaistuspotkun. Maaria Roth laukoi pallon pilkulta varmasti verkkoon.

Åland Unitedin maajoukkuepuolustaja Anna Westerlund tasoitti ottelun 35 peliminuutin jälkeen.

– Nyt oli tosi kovavauhtinen peli. Voisi sanoa, että kansainvälistä tasoa. Molemmat joukkueet olivat vähän malttamattomia eli olisi voinut parempaakin olla, Åland Unitedin Dana Leskinen sanoi.

Kansainvälinen taso oli paikallaan, koska Åland United aloittaa ensi keskiviikkona Mestarien liigan karsinnat romanialaista Cluj’ta vastaan.

– Jos olen rehellinen, en tiedä vielä mitään vastustajasta. Keskityimme tällä viikolla tähän HJK-otteluun, ettei kaikki fokus ole ensi viikossa.

Cluj on Romanian hallitseva mestari, joka on voittanut maansa pääsarjan seuran perustamisvuodesta 2010 lähtien. Viime kaudella Cluj selvisi Mestarien liigan karsinnoissa toiselle kierrokselle.

Ottelu pelataan Maarianhaminassa, jossa järjestetään neljän joukkueen miniturnaus Mestarien liigan karsinnoissa.

TiPS vahvisti asemiaan sarjan kärkipäässä

Tasapeli HJK:ta vastaan oli Åland Unitedille takaisku Kansallisen liigan mestaruustaistelussa.

KuPS johtaa sarjaa 41 pisteellä, kun Åland Unitedilla ja TiPS:llä on 37 pistettä. Åland Unitedilla on ottelu enemmän pelattuna kuin pääkilpailijoillaan.

TiPS otti sen sijaan tärkeän 1–0-vierasvoiton Honkaa vastaan. Ottelun voittomaalin viimeisteli Annika Haanpää.

– Peli ei ollut nättiä, mutta kolme pistettä on aina tärkeää, TiPS:n keskikenttäpelaaja Tia Hälinen sanoi.

Kansallisen liigan joukkueet pelaavat 18 ottelua, jonka jälkeen joukkueet jakaantuvat kahteen jatkosarjaan. Kuusi parasta jatkavat yläloppusarjaan ja neljä heikointa alaloppusarjaan.

Lue myös:

JyPKin ahdinko syveni joukkueen jäädessä runkosarjan viimeiseksi – voitolla PK-35 Vantaa tavoittelee paikkaa yläloppusarjassa

PK-35:n kapteeni Amanda Rantanen siirtyy Ruotsin pääsarjaan – Örebrossa pelaavia suomalaisia myös Pikkujämsä, Kollanen ja Mattsson

Roosa Ariyo teki unelmamaalin, joka alkoi levitä somessa – sitten suomalaishyökkääjä debytoi Nigerian maajoukkueessa ja sai huippusiirron

Linda Sällström palaa kotimaan kentille suurena esikuvana – tärkeä ero harjoittelussa voi siivittää maalitykin entistäkin parempaan iskuun

Suosittelemme sinulle