Hyppää sisältöön

Tennistähti Naomi Osaka lupaa auttaa Haitin maanjäristyksestä kärsineitä – "Tulen antamaan kaikki palkintorahani"

Naomi Osaka haluaa antaa Cincinnatin WTA-turnauksen palkintorahansa maanjäristyksestä kärsineille. Osakan isä on kotoisin Haitista.

Naomi Osakan sukujuuret ovat Japanissa ja Haitilla. Kuva: imago sport/Xinhua/ All Over Press
STT Urheilu

Japania edustava tennistähti Naomi Osaka ilmoitti aikovansa antaa kaikki Cincinnatin WTA-turnauksen palkintorahansa Haitin maanjäristyksestä kärsineille. Lauantaisen järistyksen voimakkuus oli 7,2, ja se on vaatinut jo yli 300 kuolonuhria.

Tenniksen suurituloisimmalla naispelaajalla on henkilökohtainen side tuhoista kärsineeseen Karibianmeren valtioon, koska hänen isänsä on kotoisin sieltä.

– Tekee todella kipeää nähdä kaikki Haitilla tapahtunut tuho, ja tunnen, ettemme todellakaan voi antaa asian olla. Tulen antamaan kaikki palkintorahani Haitin ponnisteluiden helpottamiseen. Tiedän, että esi-isiemme veri on vahvaa ja jatkamme nousuamme, Osaka kirjoitti Twitterissä.

Osaka, 23, on syntynyt Japanissa, mistä hänen äitinsä on kotoisin ja on asunut Yhdysvalloissa kolmivuotiaasta asti.

Osakan isä Leonard Francois on kotoisin läheltä maanjäristyksen keskusta. Osaka on kertonut, kuinka on oppinut tuntemaan Japanin ja Haitin kulttuurit. Hänen haitilaiset isovanhempansa eivät puhuneet englantia vaan puhuivat pojantyttärelleen ainoastaan kreolia.

Viime ajat ovat olleet Osakalle muutenkin raskaita. Cincinnatin turnaus on hänelle vasta toinen sen jälkeen, kun hän piti taukoa tenniksestä henkisten paineiden takia. Tokion olympialaisissa hän sytytti heinäkuussa olympiatulen, mutta mitalihaaveet kariutuivat tappioon jo naisten kaksinpelin kolmannella kierroksella.

Lue myös:

Haitissa tapahtui voimakas maanjäristys, ainakin 1 297 ihmistä kuollut

Tokion olympialaisten puhutuin urheilija on megatähti ja kiistelty aktivisti – Olympiatulen sytyttänyt Naomi Osaka ottaa kantaa tavalla, johon urheilussa ei ole totuttu

Suosittelemme sinulle