Hyppää sisältöön

Kalle Rovanperä ällistytti rallin MM-sarjassa jälleen uudella tavalla – tämän vuoksi kolmas sija Belgiassa oli niin kova juttu

Belgian MM-rallin kolmas sija oli Kalle Rovanperän uran ensimmäinen palkintosija asfalttiralleissa. Tallikaverien päihittäminen asfaltilla oli hieno suoritus, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Miikka Anttila.

Kalle Rovanperä kuvassa
Kalle Rovanperä belgialaisissa maisemissa. Kuva: Massimo Bettiol / Getty Images
Micke Suopuro,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Kalle Rovanperä teki Belgiassa sen, mihin vain harvat jaksoivat uskoa. Toyotan 20-vuotias suomalaiskuljettaja ajoi kolmanneksi ja ylsi ensimmäistä kertaa palkintosijalle asfalttikilpailussa.

– Todella hieno suoritus, kun huomioidaan hänen vähäinen kokemuksensa asfaltilta. Mutta nyt Kalle päihitti tallikaverinsa, jotka kuitenkin ajavat selkeästi kuljettajien maailmanmestaruudesta, Yle Urheilun asiantuntija Miikka Anttila kommentoi.

Rovanperä, Elfyn Evans ja Sebastien Ogier lähtivät tasaisesta tilanteesta MM-rallin päätöspäivään. Rovanperä pudotti Evansin kyydistään ja Ogier putosi rengasrikkonsa myötä viidenneksi.

– Evansin ongelmaksi on tullut, ettei hän ole pystynyt puristamaan enää kolmantena päivänä. Evansin viime aikojen tulokset eivät ole olleet lainkaan sellaisia kuin olemme tottuneet näkemään, Anttila sanoi.

Isäntämaan Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville kesti kovat paineet ja ajoi Belgian MM-rallin voittajaksi.

– Neuville ei antanut paineiden häiritä, vaan teki vain omaa työtään. Neuville on kuljettaja, jota onnistumiset ruokkivat. Hän on tällä hetkellä ehkä pahin uhkaaja Sebastien Ogierin mestaruudelle.

Onnistuuko Rovanperä myös Kreikassa?

Syyskuussa rallin MM-pisteistä kamppaillaan Kreikassa. Ogier on edelleen selvässä MM-johdossa, mutta Anttila näkee silti, että voittaja löytynee todennäköisemmin Hyundailta kuin Toyotalta.

– Toyotan pitäisi kaivaa lisää nopeutta. Iskunvaimentimet eivät ole olleet heidän vahvuutensa, ehkä sille puolelle tulisi keksiä uutta, Anttila arvioi.

Kreikan MM-rallin reitillä on erikoiskokeita, joita ei ole ajettu pitkiin aikoihin. Tämä parantaa Rovanperän mahdollisuuksia.

– Ogier, Neuville tai Ott Tänak eivät saa etua heille tutuista reiteistä. Kalle on osoittanut olevansa kilpailukykyinen, kun olosuhteet ovat kaikille uudet, Anttila huomioi.

Rovanperän odotetaan jatkavan Toyotalla tulevallakin kaudella, mutta asialle ei ole saatu vieläkään virallista vahvistusta. Anttila odottaa, että sopimusuutisia julkistetaan jo ihan piakkoin.

– Ensi kauteen ei ole enää kauheasti aikaa. Nyt olisi hyvä hetki ajaa kehitystestejä, joten Toyotan olisi hyvä heittää jo kehiin joku heidän ensi vuoden kuljettajistaan, Anttila sanoi.

Lue myös:

Nyt kulkee myös asfaltilla! Kalle Rovanperälle kolmas sija Belgian MM-rallista

Kalle Rovanperä makeasti kolmanneksi, Neuville voitti Belgian MM-rallin – tässä päätöspäivän parhaat palat

Suosittelemme sinulle