Hyppää sisältöön

Hämäläiset kansanedustajat Jari Ronkainen ja Lulu Ranne ihmettelevät sanaa "salonkikelpoinen" – perussuomalaisten teemat säilyvät

Perussuomalaisten hämäläiskansanedustajien Jari Ronkaisen ja Lulu Ranteen mukaan perussuomalaisten linja ei muutu uuden puheenjohtajan kaudella.

Perussuomalaiset vuosikokous 2021.
Perussuomalaisten puoluekokouksen yleisöä viikonvaihteessa Seinäjoella. Lulu Ranne kuvassa oikealla. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Viikonloppuna perussuomalaiset valitsivat Seinäjoen puoluekokouksessa Riikka Purran selvin äänin uudeksi puheenjohtajaksi. Uudella johdolla on hyvät edellytykset luotsata puoluetta. Näin arvioi puolueen hämeenlinnalainen kansanedustaja Lulu Ranne.

Myös hollolalainen kansanedustaja Jari Ronkainen muistuttaa, että perussuomalaisten linja tulee olemaan hyvin pitkälti sama kuin, mitä se on ollut tähänkin asti.

Lulu Ranteen mielestä uusi puheenjohtajisto koostuu pätevistä henkilöistä, jotka tulevat hyvin toimeen keskenään. Tämä helpottaa puolueen viemistä eteenpäin.

– Vaikka Riikka ei ole ollut pitkään kansanedustajana, niin hän on kokenut puolueen henkilö ja Leena Meri on myöskin ollut todella pitkään.

Sebastian Tynkkynen ja Mauri Peltokangas tuovat Ranteen mukaan omalla osaamisellaan ja omalla tyylillään vahvuutta.

– Uskon näin ja olen ihan varma, että meillä on puoluejohto, joka hyödyntää koko eduskuntaryhmän osaamista ja meillä ei kukaan joudu olemaan yksin.

Jari Ronkaisen mukaan Riikka Purran linjapuheessa löytyvät samat teemat.

– Ei tule mitään suuria muutoksia. Jo etukäteenkin arvelin, että kummankaan puheenjohtajakandidaatin kohdalla ei olisi tullut suuria linjamuutoksia.

Salonkikelpoisuus tuulesta temmattu

Moni on kommentoinut, että perussuomalaiset muuttuisivat salonkikelpoisemmaksi Jussi Halla-ahon väistyttyä puheenjohtajan paikalta. Kansanedustaja Lulu Ranne sanoo, että salonkikelpoisuus on tuulesta temmattu juttu. Jari Ronkaista sana naurattaa.

– Tämä on ihan muiden puolueiden analyysiä. Meillä on erittäin pätevät uudet puheenjohtajat. Tämä on tällainen keksitty juttu: itse asiassa olemme rosoisempi, monipuolisempi, emmekä ole vain yhden porukan asioita ajava. Kun olemme koko Suomen ja suomalaisten asioita ajava, niin täytyyhän meistä jotain keksiä, Ranne sanoo.

Myös Jari Ronkainen on samoilla linjoilla.

– Kyllä salonkikelpoisuus minua oikein naurattaa, että nyt me ollaan salonkikelpoisia. Toisaalta sanotaan uutisissa, että kuinka meille on nyt valittu tällaisia ihmisiä. Että ovat niin pahoja, kun ovat saaneet syytteitä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja muuta. Toisaalta sanotaan, että me olemme salonkikelpoisia. Vähän on erikoista, mutta me mennään tätä meidän omaa polkua eteenpäin ja pidetään suomalaisten puolia ja tämä on minusta hyvä linja ja uskon, että Riikka jatkaa sitä, Ronkainen sanoo.

Jari Ronkainen oli ehdolla perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi, mutta paikan sai Leena Meri selkeällä äänierolla.

Suosittelemme sinulle