Hyppää sisältöön

Kuumalle suomalaismaalivahdille liki 17 miljoonan euron NHL-sopimus – Saros ja Nashville välttivät välimieskäsittelyn

NHL:n suomalaismaalivahti Juuse Saros on tehnyt neljän vuoden jatkosopimuksen Nashville Predatorsin kanssa, kertovat useat lähteet Pohjois-Amerikasta.

Juuse Saroksella on aihetta hymyyn tuoreen sopimuksensa myötä Kuva: Danny Murphy/Icon Sportswire
Timo Uusitalo

Nashville Predators ja NHL-seuran ykkösvahdiksi noussut Juuse Saros, 26, solmivat neljän vuoden jatkopaperin, jonka kokonaisarvo on 20 miljoonaa dollaria, eli vajaat 17 miljoonaa euroa.

Osapuolet välttivät samalla Saroksen sopimusta koskevan välimieskäsittelyn. Kaudella 2015–16 NHL--taipaleensa aloittanut Saros on esiintynyt kaikkiaan 172 taalaliigan ottelussa.

Saroksen torjuntavastuu on kasvanut viime vuosien aikana. Menneellä kaudella Saroksen torjuntaprosentti (92,7) oli 25 ottelun rajalla mitattuna koko NHL:n kolmanneksi paras ja päästettyjen maalien keskiarvo (2,28) viidenneksi paras.

Nashvillen pitkäaikainen maalivahti Pekka Rinne ilmoitti päättävänsä uransa viime kauteen.

– Pekan lopettaminen oli itselle aika haikea juttu, kun ei ole enää kopissa sitä tuttua kaveria vieressä. Pyrin vain jatkamaan siitä mihin viimeksi jäin, haluan pitää tason korkealla. Saros kertoi Yle Urheilulle pari viikkoa sitten.

Nashville on alkukesän aikana nuorentunut selvästi. Joukkueen runkopelaajista kauden jälkeen ovat lähteneet Rinteen lisäksi Viktor Arvidsson, Ryan Ellis, Calle Järnkrok ja Erik Haula. Merkittäviä vahvistuksia Predators ei ole hankkinut.

– Nyt näyttää siltä, että meillä on sellainen nuori ja nälkäinen joukkue kasassa. Ei sekään huono vaihtoehto ole. Saadaan varmasti hyvä juttu yhdessä kasaan, tuumi Saros aiemmin.

Lue myös

Seuraaviin olympialaisiin enää puoli vuotta! Tässä on vahva ehdokas Leijonien ykkösmaalivahdiksi: "Suomella on kaikkien aikojen pelaaja-aines"

Pekka Rinne jättää kaukalot hyvillä mielin: ”Mitään ei jää hampaankoloon”

Jukka Jalonen kokosi NHL-pelaajat yhteen – suomalaiset janoavat olympialaisiin, mutta läpäistävänä on vielä kaikista tiukin seula

Kommentti: Nashvillen suomalaiset rokkaavat mielettömällä tavalla NHL:ssä – Juuse Saros kisaa jopa vuoden maalivahdin tittelistä

Suosittelemme sinulle