Hyppää sisältöön

Eläinlääkäreiden yhteisvastaanoton avaaminen viivästyy Pihtiputaalla – eläinlääkärit muuttavat vasta syyskuussa

Viitasaaren, Pihtiputaan ja Kinnulan yhteisen kunnaneläinlääkärin vastaanoton oli tarkoitus aloittaa toimintansa Pihtiputaalla elokuussa. Uudet tilat valmistuvat kuitenkin vasta syyskuussa, joten muutto viivästyy noin kuukaudella.

Lehmän kostea turpa.
Pohjoisessa Keski-Suomessa eläinlääkärillä on usein asiakkaana tuotantoeläimiä. Kuva: Jaana Polamo / Yle
Virpi Kotilainen

Pohjoisen Keski-Suomen kolmen kunnan yhteisvastaanotolle on rakennettu tilat nelostien varteen, Putaanportintielle. Tiloissa työskentelee jatkossa neljä eläinlääkäriä, jotka palvelevat sekä Kinnulaa, Pihtipudasta että Viitasaarta.

Uuden vastaanoton oli tarkoitus aloittaa elokuun aikana, mutta tilojen rakentamiseen liittyvien viivästysten takia muutto siirtyykin syyskuulle, kertoo Pohjoisen Keski-Suomen vs. ympäristötoimenjohtaja Seppo Lappalainen Viitasaarelta.

– Syyskuun loppuun mennessä eläinlääkäreiden on päästävä muuttamaan, sillä vanhojen tilojen vuokrasopimukset päättyvät silloin, Lappalainen toteaa.

Ensimmäiseksi uusiin tiloihin muuttavat Kinnulan ja Viitasaaren vastaanotot. Muuton aikana eläinpotilaat ohjataan Pihtiputaalle.

Vastaanottoa on suunniteltu yhteistyössä eläinlääkäreiden kanssa, mallia siihen on haettu muun muassa Haapajärven yhteisvastaanotolta.

Pohjoisessa Keski-Suomessa päädyttiin perustamaan eläinlääkäreiden yhteisvastaanotto muun muassa eläinlääkäreiden rekrytoinnin helpottamiseksi. Vastaanotolle onkin saatu neljä vakituista eläinlääkäriä.

Alueen pieneläinpäivystys toimii jatkossakin maakunnallisen sopimuksen mukaisesti Jyväskylässä. Tuotantoeläinten päivystys toteutetaan omalla alueella.

Uusissa tiloissa on muun muassa kaksi toimenpidehuonetta ja leikkaussali sekä heräämö ja laboratorio. Tiloihin on rakennettu myös röntgenvaraus. Röntgeniä vastaanotolle ei tässä vaiheessa kuitenkaan hankita, sillä sen toiminta lisäisi vastaanoton kustannuksia merkittävästi.

Pihtiputaan kunnanhallitus päätti maanantaina, että röntgenin hankinta otetaan uudelleen käsittelyyn vuoden 2023 talousarvion suunnittelussa.

Suosittelemme sinulle