Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja siirsi siviilityönsä syrjään ja keskittyy nyt päätoimisesti kaupungin asioihin: "Osa-aikaisuus ei riitä tämän tehtävän hoitamiseen"

Sami Virtanen on jatkossa Kotkan päätoiminen hallituksen puheenjohtaja. Osa-aikaisen luottamustehtävän tunnit eivät Virtasen kokemuksen mukaan riittäneet hoitamaan Kotkan kokoisen kaupungin asioita. Hän myös jatkaa virkavapaalla siviilityöstään.

Sami Virtanen Kotkan kaupungintalolla.
Sami Virtanen hoiti viime valtuustokaudella Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtajuutta osa-aikaisesti. Tunnit eivät hänen kokemuksensa mukaan riittäneet ja nyt hän jatkaa puheenjohtajana päätoimisesti. Kuva: Antro Valo / Yle
Miina Sillanpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen (sd.) ryhtyy hoitamaan luottamustehtäväänsä päätoimisesti.

Kaupunki maksaa Virtaselle kuukausipalkkaa, jonka suuruus on 4788 euroa. Lisäksi tehtävään kuuluu matkapuhelinetu.

Virtanen valittiin ensimmäisen kerran kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi syksyllä 2019, kesken edellisen valtuustokauden. Silloin hän valitsi hoitavansa tehtävää osa-aikaisesti.

– Hoidin tehtävää kaksi vuotta osa-aikaisesti. Se tuntimäärä ei riitä tämä tehtävän hoitamiseen Kotkan kokoisessa kaupungissa, jolla on laajasti konserniyhtiöitäkin, Virtanen sanoo.

Virkavapaa jatkuu

Kuntalain mukaan päätoimisen luottamustoimen ajaksi on oikeus saada vapaata työstään. Virtanen on siviiliammatissaan työskennellyt Kymsotella sosiaaliohjaajana. Hän on kuitenkin ollut virkavapaalla jo puolitoista vuotta.

– Ensimmäisen syksyn tein niin, että hoidin kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtäviä ja omaa siviilityötäni puoliksi. Silloin syntyi tilanteita, että olisi pitänyt olla samaan aikaan kahdessa eri paikassa, ja joutui tekemään valintoja. Silloin jompi kumpi tehtävistä kärsi. Osa-aikaisuutta on tässä tehtävässä hankala yhdistää mihinkään siviilityöhön, Virtanen sanoo.

Virtanen jatkaa siis virkavapaataan, mutta nyt luottamustoimen osa-aikaisuus muuttuu päätoimiseksi. Lähtökohtaisesti Virtanen toimii kaupunginhallituksen puheenjohtajana alkaneella valtuustokaudella eli seuraavat neljä vuotta.

– Valtuuston ja päätöksentekomme vuosikellossa talousarvion tekeminen on syksyn tärkein ja suurin urakka. Valtuustokauden alku siirtyi nyt hieman myöhemmäksi, joten moni päättäjistä joutuu nyt suoraan syvään päähän. Normaalisti talousarvion valmistelutyö olisi elokuussa jo alkanut lautakunnissa, mutta nyt lautakunnat kokoontuvat ensimmäistä kertaa vasta ensi viikolla, Virtanen sanoo.

Kaupunginhallitus päätti puheenjohtajansa päätoimisuudesta maanantaina. Lisäksi kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että Kotkan valtuuston puheenjohtaja Pasi Hirvonen (kok.)toimisi tehtävässään osa-aikaisesti.

Hirvosen palkka olisi 2394 euroa kuussa. Myös hänelle kuuluu puhelinetu.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle