Hyppää sisältöön

Olympiauimari Fanny Teijonsalo valittiin neljäntenä suomalaisena ISL-uintiliigaan: "Olen haaveillut tästä koko liigan olemassaolon ajan"

Teijonsalo edustaa liigan ensimmäisen kauden voittanutta pariisilaista Energy Standardia.

Fanny Teijonsalo kuvattuna Jyväskylän Aalto Alvarissa ennen Tokion olympialaisia. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Juuso Koskinen,
STT Urheilu

Vapaauintispesialisti Fanny Teijonsalosta tuli neljäs suomalainen, joka valittiin uinnin ammattilaisliiga ISL:n (International Swimming League) tulevalle kaudelle. Vuonna 2019 liigan ensimmäisen kauden voittanut pariisilaisseura Energy Standard valitsi suomalaisen joukkueeseensa.

– Olen ihan superinnoissani ISL:ään pääsystä ja varsinkin siitä, että olen koko liigan jo kertaalleen voittaneessa tiimissä. Olen haaveillut ISL:ään pääsemisestä koko liigan olemassaolon ajan ja on siistiä, että tämä nyt toteutuu, Teijonsalo iloitsi Uimaliiton tiedotteessa.

ISL järjesti kesällä ensimmäistä kertaa uinnin historiassa uimaridraftin, eli varaustilaisuuden, josta uimareita valittiin ISL:n kymmeneen joukkueeseen.

– Erityisesti odotan, että saan olla taas osa joukkuetta. Joukkueena kisaaminen on asia, jota Yhdysvalloista lähdön jälkeen olen kaikista eniten kaivannut, Floridassa ja Arizonassa opiskellut Teijonsalo hehkutti.

Espoolaistaustainen Teijonsalo ui Tokion olympialaisissa 50 metrin vapaauinnissa 15:nneksi ja 100 metrin vapaauinnissa 23:nneksi.

Teijonsalon 50 metrin vapaauinnin olympiaurakasta tuli erikoinen. Hän pääsi takaportin kautta välieriin, kun hongkongilainen Siobhan Haughey vetäytyi kisasta lonkkavamman takia. Teijonsalon olympiaurakan piti olla jo ohi ja hänen valmentajansa joutui hälyttämään pizzalla olleen Teijonsalon viime hetkellä takaisin olympia-altaaseen.

ISL:n kolme muuta suomalaisnimeä ovat Ida Hulkko, Jenna Laukkanen ja Laura Lahtinen. Hulkko ui viime kauden tapaan Team Ironissa, Laukkanen ja Lahtinen edustavat London Roaria.

ISL:n runkosarja alkaa 26. elokuuta.

Lue myös:

Suomalaisvalmentaja selasi nettiä yöllä ja huomasi ällistyttävän uutisen – soitti pizzalla olleen Fanny Teijonsalon takaisin olympia-altaaseen

Eetu Karvonen auttoi Matti Mattssonin takaisin maailman huipulle – nyt nuori valmentaja tunnetaan muustakin kuin revenneistä uimahousuista

Ari-Pekka Liukkonen avautuu rajuista ahdistusoireistaan Tokiossa: "Viimeinen viikko oli jotain, mitä kenenkään ei tarvitsisi joutua kokemaan"

Suosittelemme sinulle