Hyppää sisältöön

AVI valvoo koronan kiihtymisvaiheen ravintolarajoitusten noudattamista

Valvontakäynneillä kiinnitetään huomiota tartuntatautilain säännösten noudattamiseen, mutta myös alkoholilain säännösten noudattamista valvotaan.

Olutta lasissa ravintolassa.
Ravintoloissa on rajoitettu aukioloa, anniskelua ja asiakaspaikkoja koronaepidemian kiihtymisvaiheen vuoksi. Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Päivi Annala

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tekee Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ravintoloihin ensi perjantaista syyskuun loppuun saakka tehostettua valvontaa.

Maakunnissa koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa ja valvontakäynneillä kiinnitetään huomiota tartuntatautilain säännösten noudattamiseen, mutta myös alkoholilain säännösten noudattamista valvotaan.

Anniskelu on sallittu kello 07-00 ja ravintolat saavat olla auki kello 05 - 01.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Jokaisella asiakkaalla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla, mutta etäisyyksistä on huolehdittava.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle